28.02.2024.

15:27

Foto: ATAIMAGES

Sport

Novakova Jelena u čudu! Fascinirana je

Naš teniser, koji prošle godine nije bio ni u konkurenciji, u kolekciji trofeja ima četiri prestižna prizanja. Bio je najbolji sportista sveta 2012, 2015, 2016. i 2019. godine, a ovo mu je šesta nominacija. Ako peti put dobije priznanje izjednačiće se sa rekorderom Rodžerom Federerom, a preteći će Juseina Bolta koji je takođe imao četiri Laureusa. Mada, Rodžer ima jedan Laureus i za povratnika godine.

Jelena je na društvenim mrežama prokomentarisala nominaciju.

"Vauuuu", bila je prva reakcija supruge najboljeg tenisera planete. 

Čestitala je suprugu nominaciju, ali i odala priznanje njegovoj konkurenciji: fudbalerima Erlingu Holandu i Lionelu Mesiju, koji je prošle godine dobio nagradu, atletičaru Armandu Duplantisu, svetskom rekorderu u skoku s motkom, Noi Lajlsu, takođe svetskom šampionu iz Budimpešte u trci na 100 metara i vozaču Formule 1 Maksu Ferstapenu.

Informer

"Kakvo društvo", dodala je Jelena.

Naš teniser je prošle sezone osvojio Australijan open, Rolan Garos u Ju-Es open, dok je igrao finale Vimbldona. Takođe, osvojio je Završni masters u Torinu i godinu završio na prvom mestu na ATP listi rekordni osmi put. Postao je prvi igrač u obe konkurencije sa najviše nedelja na tronu, pretekao je Štefi Graf koja je 377 nedelja bila prva, a Đoković je ovog ponedeljka počeo 414. sedmicu. Takođe, Nole je osvojio trofej u Adelejdu, kao i masterse u Sinsinatiju i Parizu, a grend slem u Njujorku mu je bio 24. u karijeri, pa je tako izjednačio rekord svih vremena u obe konkurencije, stigao je Margaret Kort,

"Čast mi je što sam nominovan za Laureus nagradu, namenjenu najboljem sportisti u godini. Grupa čiji sam deo je posebna, zato čestitam svim mojim kolegama koji su u konkurenciji za priznanje", poručio je posle nominacije Đoković.