• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.02.2024

13:04

Novak napada Federerov rekord, u užem izboru za prestižnu nagradu

EPA

Novak Đoković

Novak napada Federerov rekord, u užem izboru za prestižnu nagradu

Podeli vest

Novak Đoković, najbolji teniser planete, nominovan je za nagradu "Laureus" - za najboljeg sportistu sveta.

Naš teniser, koji prošle godine nije bio ni u konkurenciji, u kolekciji trofeja ima četiri prestižna prizanja. Bio je najbolji sportista sveta 2012, 2015, 2016. i 2019. godine, a ovo mu je šesta nominacija. Ako peti put dobije priznanje izjednačiće se sa rekorderom Rodžerom Federerom, a preteći će Juseina Bolta koji je takođe imao četiri Laureusa.

Konkurenti će mu ove godine biti fudbaleri Erling Holand i Lionel Mesi, koji je prošle godine dobio nagradu, atletičari Armand Duplantis i Noa Lajls i vozač Formule 1 Maks Ferstapen.

"Novak je napravio još jedan gigantski korak ka tome da postane najuspešniji teniser svih vremena, pobedom nad Danilom Medvedevom u finalu Ju-Es opena, za 24. grend slem titulu - time se izjednačio sa Margaret Kort, a prestigao je Rafaela Nadala sa 22 titule. U impresivnoj godini, svetski broj jedan osvojio je i Australijan open i Rolan Garos, izostao je kalendarski slem samo zbog poraza u pet setova od Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona. Završio je godinu snažno, osvojio svoj 40. masters u Parizu i pobedio je Janika Sinera u finalu ATP završnog turnira, za rekordnu sedmu titulu“, navodi se na sajtu Laureusa.

U konkurenciji za najbolju sportistkinju sveta su: Aitana Bonmati (fudbal), Šerika Džekson (atletika), Fejt Kipjegon (atletika), Ša'Kari Ričardson (atletika), Mikaela Šifrin (skijanje) i Iga Švjontek (tenis).

Za najbolji tim su nominovani: reprezentacija Nemačke (košarka), Mančester siti (fudbal), Red Bul F1 (automobilizam),  Rajder kup tim Evrope (golf), reprezentacija Južne Afrike (ragbi) i ženska reprezentacija Španije (fudbal).

Foto: EPA Images

Erling Holand je konkurent Novaku Đokoviću za pretižnu nagradu

 

Za povratnika godina nominovani su: Simon Bajls (gimnastika), Katarina Džonson-Tompson (atletika), Džamal Marej (košarka), Sebastijan Ale (fudbal), Siva Kolisi (ragbi), Marketa Vondrušova (tenis).

Za proboj godine nominovani su: Koko Gof (tenis), Džud Belingem (fudbal), Linda Kaisedo (fudbal),  Ćin Haijang (plivanje), Džoš Ker (atletika) i Salma Paraljuelo (fudbal).

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05