07.03.2024.

11:15

Foto: EPAIMAGES

Sport

Klinci čupaju kosu! Đoković će ih mučiti bar još 2 godine

U karijeri je Novak osvojio 24 grend slem titule, četiri više od Rodžera Federera, a dve od Rafaela Nadala. Holanđanin je očaran brojkama i rekordima našeg tenisera, nema dilemu, Srbin je najbolji ikada.

- Za mene je on najbolji teniser ikada. Svaki grend slem je osvojio najmanje tri puta, ima 24 slema, držao je u jednom momentu sva četiri trofeja u svom vlasništvu. Prvi je na ATP listi više od 400 nedelja, a sledeći je Federer sa 310.  To su fascinantne brojke. Rodžer i Rafa su neverovatni, ali Đoković je nivo iznad njih - sipa komplimente na račun našeg asa nekadašnji holandski teniser, pred početak mastersa u Indijan Velsu.

Prošle sezone prvi teniser sveta nije pobedio samo na grend slemu u Londonu, a Krajiček, koji je trijumfovao na Vimbldonu 1996. godine, veruje da će tu grešku Nole ispraviti ove sezone.

Informer

- Favorit je na Vimbldonu, na Ju-Es openu i Rolan Garosu imaće jaču konkurenciju. Biće teško jer ima još dobrih igrača kao što su Karlos Alkaraz, Janik Siner i Danil Medvedev. Neće biti lako osvojiti Ju-Es open, ali je Novak za mene prvi favorit za osvajanje Vimbldona. 

Informer

Mada, ne veruje da ću dugo ostati na tronu, što i nije Novakov cilj, nego osvajanje grend slem titula. Holanđanin je potpuno siguran da ćemo još gledati kako srpski as podiže trofeje na velikim turnirima.

- Sumnjam da će dugo biti broj jedan, ako igrate samo 11 ili 12 turnira morate da pobedite na svakom. Ali, on će i dalje osvajati jedan do tri slema godišnje. Najmanje još dve godine - nema dilemu Holanđanin, a posle ovih njegov reči sigurno neće biti svejedno Sineru, Alkarazu i Medvedevu, koji jedva čekaju da Srbin ode u penziju, pa da i oni osvoje neki slem.

Informer

Prvi teniser sveta je tokom minule sezone osvojio tri grend slema. Početkom 2024. zaustavljen je u polufinalu Australijen opena od Janika Sinera koji je kasnije osvojio trofej. Mnogi smatraju da je počela nova era u tenisu, ali ne i Krajiček.

- Pre pet, šest godina sam se pitao koliko će dugo biti na ovom nivou, a on to još radi, još je tu. Prošle godine je igrao na vrlo malo turnira, a i dalje je prvi na svetu.