• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: A.K.

06.03.2024

08:55

Sve oči uprte u Đokovića! Da li neko može da mu zagorča život?

Reuters

Novak Đoković

Sve oči uprte u Đokovića! Da li neko može da mu zagorča život?

Podeli vest

Novak Đoković juri šesti trofej na mastersu u Indijan Velsu, a na putu do nove titule, barem do finala, ne bi trebalo da ima mnogo problema.

Đoković je slavio u Kaliforniji davne 2016. godine. Posle kiksa u Melburnu, gde je desetostruki šampion stao u polufinalu, sve će oči biti uprte u Srbina u Indijan Velsu, jer su od njega navijači navikli samo da pobeđuje.

Poslednji put je Novak u Indijan Velsu nastupio 2019. godine, a posle toga nije prvo zbog pandemije virusa korona, a zatim i zato što je u SAD bio zabranjen ulaz nevakcinisanim strancima. Konačno će zaigrati na petom grend slemu kako ga mnogi zovu. 

Lak žreb za Novaka

Prvi treniset sveta je slobodan na startu takmičenja, a u drugoj rundi igraće ili sa kvalifikantom ili sa Aleksandrom Vukićem, trenutno 69. teniserom sveta. Bez obzira na to ko mu bude protivnik  biće to samo malo jači trening za Srbina i dobra priprema za nastavak takmičenja. 

U trećoj rundi bi trebalo da igra sa Tomasom Ečeverijem, kojeg je Đoković lako savladao u Melburnu. Dobio ga je Nole u sva tri meča, Argentincu odgovara šljaka, ali u poslednje vreme  nije u formi. 

 

Foto: Reuters

NOvak Đoković

 

Igo Amber ili Tomi Pol su projektovani rivali za osminu finala. Amber je 14. na svetu, osvojio je trofej u Marseju, a u Ameriku stigao nakon trijumfa u Dubaiju, pa će bez sumnje biti umoran. Sa  Novakom je igrao 2019. na Vimbldonu i izgubio taj meč u tri seta. Tomi Pol je osvojio titulu u Dalasu i igrao finale Delrej Biča, pre poraza u prvom kolu Akapulka, a Đoković ga je dobio u jedinom meču koji su odigralu, u Melburnu prošle sezone. Hubert Hurkač bi mogao da bude rival našem teniseru u četvrtfinalu. Nole se sa njim mučio na Vimbldonu odigrali su do sad sedam mečeva, a prvi teiser sveta ima maksimalan skor 7:0.

 

 

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković tek u finalu Indijan Velsa

 

Alkaraz preti u finalu

 

Danil Medvedev i Holger Rune su potencijalni protivnici u polufinalu. Nole vodi protiv Rusa 10:5 u međusobnim okršajima pobedio ga je u finalu Ju-Es opena prošle godine, a Medvedev je ove sezone poražen u finalu Australijan opena od Janika Sinera i polufinalu Dubaiju od Iga Ambera, dok je prošle sezone bitku za trofej u Indijan Velsu izgubio od Karlosa Alkaraza. S druge strane,  Rune je izgubio tri meča od Novaka, a dva je dobio. Ove sezone je izgubio finale Brizbejna, igrao finale Monpeljea i Akapulka, bio je u centru pažnje jer je raskinuo saradnju sa trenerom Borisom Bekerom i majkom koja je bila deo njegovog stručnog štaba.

Što se finala tiče, Janik Siner i Karlos Alkaraz su mogući rivali u borbi za trofej. Španac nije u sjajnoj formi, brani trofej u Indijan Velsu i 1.000 bodova, dok je Italijan posle Melburna pobedio i u Roterdamu, a sad bi da osvoji trofej i u Americi. 

 

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković

 

Novak Đoković i Rodžer Federer imaju po pet trofeja na pomenutom mastersu, pa bi se Novak novom titulom osamio na vrhu liste šampiona, a bio bi to njegov 41. masters u karijeri.Takođe, prvi teniser sveta bi u još jednom segmentu nadmašio Švajcarca. Ako bi se domogao trofeja, bio bi to njegov 72. na tvrdoj podlozi, trenutno Federer i Đoković imaju 71, Andre Agasi 46, tri manje od njega Džimi Konors, a Pit Sampras 36 titula na tvrdoj podlozi.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija