• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

04.03.2024

13:27

Kreće lov na Đokovića! Hoće da ga izbace iz igre, evo šta ga čeka

EPAIMAGES

Novak Đoković

Kreće lov na Đokovića! Hoće da ga izbace iz igre, evo šta ga čeka

Podeli vest

Novak Đoković je započeo 415. nedelju na vrhu ATP liste, a ako zabriljira na mastersima u Americi mogao bi da nadmaši granicu od 420 sedmica na tronu.

Srpski teniser predvodi najbolje tenisere na svetu sa 9,675 bodova, ali mu za vratom dišu glavni konkurenti i sanjaju da ga svrgnu sa trona. Karlos Alkaraz je i dalje na drugoj poziciji ima 8,805 bodova, Janik Siner ima 8,270 bodova, dok je četvrti Rus Danil Medvedevsa 8,265 poena.

Ali, 6. marta počinje masters u Indijan Velsu, nezvanični peti grend slem, potom i Majami (od 20. marta do 31. marta). Čeka nas uzbudljiv deo sezone, Nole bi mogao da zacementira prvo mesto do sezone na šljaci, ali bi i klinci u slučaju dobrih rezultata mogli da mu zagorčaju život.

Na Australijan openu naš teniser nije uspeo da odbrani šampionski pehar, pa je izgubio 1.200 bodova, potom je ostao i bez 180 bodva, jer  nije igrao u Dubaiju.  Sprema se za Indijan Vels, koji je osvojio pet puta, poslednji 2016, a ako bude igrao i u Majamiju može da zaradi 2.000 bodova. Što se šljake tiče, u Monte Karlu brani 90 bodova, 45 u Banja Luci, 180 u Rimu, pa može da profitira pre Rolan Garosa na kom brani trofej i 2.000, naravno ukolo ne odluči da čuva snagu za Pariz i Olimpijske igre.

Foto: EPAIMAGES

Karlos Alkaraz

 

 

Španac mu je najbliži. Ali, Alkaraz je nakon Australijan opena razočarao u Buenos Ajresu, stao je u polufinalu, a potom je u Riju takmičenje završio posle prvog meča. Igraće na Indijan Velsu i brani 1.000 bodova, pošto je prošle godine osvojio trofej, potom je došao do polufinala u Majamiju (400 bodova), pa je jasno da ga čeka težak posao u Americi.U nastavku sezone slavio je u Barseloni na šljaci (500  bodova), Madridu (1.000  bodova), dok je jedino kiksnuo u Rimu gde je ispao u drugom kolu. Na Rolan Garosu je takmičenje završio u polufinalu, tako da i tu može da napravi napredak. 

 

Foto: EPAIMAGES

Janik Siner

 


Što se tiče Sinera, kome naš teniser beži 1,405 bodova, osvojio je nakon Australijan opena i Roterdam, dok u Indijan Velsu brani polufinale (400 bodova), a igrao je finale Majamija (650 bodova), tako da nema mnogo mesta gde bi mogao da dođe do dodatnih poena i ugrozi Srbina koji ima solidnu bodovnu zalihu. U sezoni na šljaci Italijan je u Monte Karlu osvojio 360 bodova, u Rimu je eliminisan u četvrtoj rundi (90  bodova), u Barseloni se povukao u četvrtfinalu (90  bodova), dok je u Parizu takmičenje završio u drugom kolu (45  bodova). 

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Danil Medvedev

 


Danil Medvedev je pao na četvrtu poziciju, a brani veliki broj poena pre šljake. Već je ostao bez 300 bodova jer nije odbranio trofej u Dubaiju. Prošle godine je u finalu mastersa u Kaliforniji poražen od Alkaraz (600 bodova brani), a u Majamiju je osvojio trofej i 1.000 bodova. Trofej je podigao i u Rimu (1.000 bodova), igrao je četvrtfinale Monte Karla (200 bodova) i četvrto kolo Madrida (100 bodova). Rus je ispao u prvom kolu Rolan Garosa prošle godine, pa tu može da napravi skoro 2.000 bodova razlike.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija