• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.02.2024

05:50

Otkriven paklen plan Saudijaca! Gaze pravila samo zbog Đokovića

Tanjug/AP

Tenis

Otkriven paklen plan Saudijaca! Gaze pravila samo zbog Đokovića

Podeli vest

Rijad će u oktobru ugostiti najbolje tenisere na svetu i prirediti neviđen teniski spektakl čiji će deo biti i Novak Đoković, prvi teniser sveta.

Na događaju nazvanom "Šestorica kraljeva", naš teniser će igrati sa Rafaelon Nadalom, Karlosom Alkarazom, Janikom Sinerom, Danilom Medvedevom i Holgerom Runemo za neverovatan nagradni fond. Pobednik će osvojiti čak šest miliona dolara, a sam nastup na turniru biće plaćen 1,5 miliona dolara.

Kako prenosi britanski "Telegrafa", Saudijci su smislili način da zaobiđu ATP pravilo, prema kojem je vrhunskim teniserima zabranjeno da igraju na nezvaničnim turnirima koji traju tri ili više uzastopnih dana. Zbog toga će turnir u oktobru biti "podeljen" tako da teniseri igraju dva dana, pa da jedan dan dobiju slobodno. Domaćin je prvo želeo da turnir bude odigran u februaru, ali je na kraju ipak odlučeno da bude od 14. oktobra. Podsećamo, ATP zabranjuje igračima unutar "Top 30" da igraju na egzbicionim turnirima istovremeno kada su i masters 1000 ili ATP 500 događaji. U nedelji od 14. oktobra biće organizovana samo dva turnira u tenisu, i to oba u seriji ATP 200, što je najniža kategorija u tom rangu.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

"Cilj Saudijaca je samo jedan - da organizuju velike događaje u Rijadu", prenose Englezi.

ATP u svom kalendaru takmičenja za oktobar ima zakazane:  masters u Šangaju (2. oktobar - 13. oktobar), pa tri turnira iz najniže, serije 250 - Almati u Kazahstanu (14. oktobar - 20. oktobar), Stokholm u Švedskoj (14. oktobar - 20. okrobar) i Evropski open u Antverpu (14. oktobar - 20. oktobar), potom dva nadmetanja iz serije 500, Beč (21. oktobar - 27. oktobar) i Bazel (21. oktobar - 27. oktobar), a onda još jedan masters i to u Parizu (20. oktobar - 3. novembar). 

Kada je upitan kako se oseća povodom povratka u Rijad, Đoković je rekao:

- Uzbuđen sam zbog ponovnog dolaska u Rijad i nastupa pred mojim saudijskim navijačima.

Rafael Nadal je takođe neskriveno oduševljen zbog turnira šestorice kraljeva.

- Nakon što su to već neki drugi teniseri uradili, i ja se veoma radujem što ću prvi put nastupiti u Rijadu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija