Autor: S. M.

14.05.2024.

14:45

Foto: tanjug/ap

Sport

Šok! Novak završava karijeru posle Igara u Parizu?!

Prvom reketu sveta ne ide ove sezone i do sada nije osvojio nijednu titulu. Ipak, ne postoji osoba koja prati Đokovića, a da ne zna da mu je glavni cilj da osvoji zlatnu medalju u prestonici Francuske (26. jula - 13. avgusta) jer je to jedini veliki trofej koji mu nedostaje u karijeri.

Za sada ima samo bronzu iz Pekinga 2008, prolio je mnogo suza zbog poraza na Igrama u Londonu, Riju i Tokiju i sve je usredsredio na olimpijsko odličje ovog leta.

Zbog svega toga Mark Peči smatra da će posle Pariza završiti karijeru, te tvrdi da mu sve liči na period kada se opraštao od tenisa slavni Amerikanac Pit Sampras.

Informer

Česot hvali Novaka, a sada je zabrinuo njegove navijače: Mark Peči

- Da li još neko stiče utisak da će Novak uraditi sve što može da na Olimpijskim igrama uzme to što nema i onda kaže zbogom tenisu? Počinje sve da ima te vibracije kao sa Pitom Samprasom 2002. I dalje je među favoritima za trofeje na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali da bi bio sjajan tako dugo potrebna je ogromna žrtva - napisao je Peči na društvenoj mreži "X".

Koliko god da ovakvi navodi sa jedne strane imaju logike, sa druge Novak ne pomišlja na penziju. Bar nije donedavno pomišljao i jednom prilikom je čak rekao da će možda nastupati i na Igrama u Los Anđelesu 2028. godine.

- Moj najvažniji cilj u ovoj godini je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu. Verujem da je to moguće, da ne verujem ne bih ni igrao. Uvek morate da verujete da je sve moguće u životu. Ko zna da li ću ponovo imati takvu šansu. Želim da učestvujem na Igrama u Los Anđelesu 2028, ali nikada ne znate šta će se desiti - rekao je Novak.