• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

03.05.2024

14:44

Čuveni Hrvat o Novaku i Olimpijskim igrama: Postoje mnogi razlozi zašto nema zlato! Siner je najjači i biće prvi!

EPAIMAGES

Tenis

Čuveni Hrvat o Novaku i Olimpijskim igrama: Postoje mnogi razlozi zašto nema zlato! Siner je najjači i biće prvi!

Podeli vest

Nekadašnji teniser i bivši trener Rodžera Federera, Ivan Ljubičić (45), veruje da će italijanski teniser Janik Siner (22) uskoro dospeti na čelo ATP karavana, gde se trenutno nalazi naš as Novak Đoković (36). Čuveni Hrvat prokomentarisao je i Srbina i njegovo učešće na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

Najbolji teniser svih vremena ovog meseca puni 37 godina, ali još uvek igra na vrhunskom nivou, mada ne na onom iz prošle godine kada je bio kao kaznena ekspedicija za gotovo sve rivale.

Sa druge strane, mladi Italijan Janik Siner koji ima tri titule ove godine, u sredu se povukao sa mastersa u Madridu zbog povrede kuka. On se trenutno nalazi odmah iza Đokovića na rang listi, ali moraće dobrano da se oznoji, da bi preuzeo krunu koju već dugi niz godina nosi Đoković.

 

Foto: EPA Images

 

 

Ipak, Ljubičić smatra da je Janik veoma blizu i da mu malo nedostaje da zauzme lidesrsku poziciju na ATP listi.

- Sad shvatamo kako funkcioniše Janik. On nije koncentrisan samo na jedan cilj, već na stalno napredovanje. Siner će postati broj jedan jer je najjači, ali neće preći preko svojih planova da bi to uradio. Nivo je uvek visok, nikada nije lako osvajati turnire. Tu je i dalje Novak Đoković i on se nikada ne sme smatrati otpisanim igračem. Kada je koncentrisan, a siguran sam da kreće taj period, ostaje jako težak protivnik - istakao je Ljubičić.

 

Foto: EPAIMAGES

Novak Đoković i Janik Siner

 

Progovorio je Hrvat i o Olimpijskim igrama koje se održavaju od 26. jula do 11. avgusta u prestonici Francuske.

- Važno je što su Igre u Parizu. Đoković se skroz fokusirao na to, jer je to jedina stvar koju još nije osvojio i mora se reći da za to postoje mnogi razlozi. Mislim da će nivo turnira biti jednakog kvaliteta kao onaj koji smo imali 2012. na Vimbldonu - zaključio je Ljubičić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija