29.05.2024.

07:58

Foto: profimedia

Sport

Izdajica! Beker okrenuo leđa Đokoviću, navijači ga napali

Nemac smatra da je rekord Rafaela Nadala na Rolan Garosu od 14 trofeja nenadmašan. Kaže da ne postoji nijedan drugi u svetu sporta koji bi mogao da mu parira. Podsećamo, Španac je eliminisan u prvom kolu od Aleksandra Zvereva, a na kraju meča nije mogao da kaže da je to bio njegov poslednji Rolan Garos, prolongirao je odluku, opet.

S obzirom na podlogu i koliko je teško osvojiti Rolan Garos, Beker je skinuo kapu Rafi, te tako zabio nož u leđa Novaku, smatraju njegovi navijači. Naš teniser je trijumfovao u Australiji 10 puta, a izgleda da je to Nemac zaboravio.

- Pobediti pet puta je mnogo, a osvojiti na Rolan Garosu deset trofeja je nemoguće. Nadal ih ima 14. Ne znam nijedan drugi rekord u bilo kom sportu koji je kao ovaj - rekao je Boris Beker nedavno i iznervirao navijače srpskog tenisera. 

Fanovi prvog tenisera sveta podsećaju Nemca da Đoković ima deset titula na Australijan openu, ukupno 24 grend slema, te da je zaslužuje više zasluga u poređenju sa Nadalom. 

"Impresivnije je to što je Nole osvojio deset Australijan opena. Konkurencija je 1000 puta veća nego na zemlji i nije preskakao grend slemove da bi se fokusirao samo na jedan", smatra jedan Novakov fan. 

"14 trofeja na jednoj podlozi nije impresivnije od 24 na više njih".

"Australijan open je potcenjen jer većina ljudi ne zna da je konkurencija na tvrdim podlogama najveća. Deset trofeja na Australijan openu nije mnogo manje od 14 na Rolan Garosu". 

Teniski fanovi su podestili Bekera i na neke druge sportova Useina Bolta i rekord od 9,58 koji decenijama možda neće biti oboren, pa na Majkla Felpsa koji sa 28 osvojenih medalja  sportista sa najviše olimpijskih odličja, a drži i rekord sa osvojenih 23 zlatne medalje, više nego bilo ko.

Nole je inače uspešno započeo misiju odbrane titule na Rolan Garosu. Na stadionu "Filip Šatrije" pobedio je Francuza Pjer-Iga Erbera, 6:4, 7:6, 6:4, a meč drugog kola igraće u četvrtak protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene.