02.06.2024.

03:38

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Bruka i sramota Rolan Garosa! Đokovićev meč ušao u istoriju, evo po čemu!

Duel Srbina i Italijana trebalo je da krene u 20.15, ali su organizatori napravili pravi skandal, pošto su u raspored na stadion "Filip Šatrije" uglavili meč koji je započet na drugom terenu, ali je prekinut zbog kiše. U pitanju je meč Zizua Bergsa i Grigora Dimitrova.

Već tada bilo je jasno da će Novakov meč debelo kasniti, ali da će ući u istoriju kao najkasnije odigran u istoriji, to niko nije mogao ni da pretpostavi! Nole je na teren izašao oko 22.20, a meč je krenuo u 22.40. Dakle, skoro dva i po sata nakon što je planiran.

Kao što je već poznato, Nole i Lorenco odigrali su neverovatan duel pun preokreta, a slavio je Srbin posle četvoročasovnog maratona. Kada je na satu bilo 1.27 posle ponoći, ovaj duel ušao je u istoriju kao najkasnije odigran u istoriji, a prethodni rekord držao je Rafael Nadal 2010. godine.

Organizatori su tokom Rolan Garosa zbog kiše imali ogromnih problema sa rasporedom, ali ovakvo ponašanje prema najvećem teniseru svih vremena nema nikakvog smisla. Nije samo on na udaru ovih sramnih odluka, već se sa sličnom situacijom susrela i Olga Danilović, koja je za manje od 20 sati dvaput morala na teren i to da igra iscrpljujuće mečeve.

Nehumano! O radu čelnika Rolan Garosa najbolje govori i reakcija publike sa sinoćnjeg meča Novaka i Muzetija. Više od pola stadiona "Filip Šatrije" pokupilo se i otišlo još tokom prvog seta, pošto je mnogima bilo prekasno da se ostane na tom duelu. Kakav god on bio! Oni koji su ostali morali su da se pokrivaju ćebadima, pošto je bilo toliko hladno. Temperatura u Parizu tokom noći pala je na svega devet stepeni Celzijusa, što je ogromna razlika u odnosu na 23 stepena tokom dana.

Verovatno će i Nole imati itekako šta da kaže na sve ove odluke čelnika turnira.