• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

01.06.2024

22:20

Ovaj čovek je neuništiv! Novak se vratio sa ivice ponora i srušio Muzetija u istorijskom spektaklu na Rolan Garosu! (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP Photo

Novak Đoković

Ovaj čovek je neuništiv! Novak se vratio sa ivice ponora i srušio Muzetija u istorijskom spektaklu na Rolan Garosu! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa, pošto je u epskom spektaklu koji je trajao preko četiri i po sata, savladao Italijana Lorenca Muzetija sa 3:2 u setovima - 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0!

Bio je to fenomenalan meč, koji će ostati upamćen kao okršaj koji je najkasnije završen u istoriji Rolan Garosa! Srpski teniser će u narednoj rundi igrati protiv Franciska Serundola, ali pre toga moraće dobrano da se odmori, pošto je na večerašnjem susretu protiv Muzetija na terenu ostavio sve što je mogao!

Dobio je Novak prvi deo igre sa 7:5, nakon što je napravio brejk u odlučujućem, 12. gemu, a tada niko nije mogao ni da nasluti da će to biti jedan istorijski duel! Već u narednom delu igre Italijan mu je uzvratio i nakon vrlo zanimljivog taj-brejka izjednačio u setovima.

Đoković je igrao maltene savršeno u prvom i u delu drugog seta, ali već u finišu drugog dela igre videlo se da polako posustaje. I nije čudno uopšte, s obzirom da su organizatori na podmukao način pomerili Noletov duel tako da traje do duboko u noć. Imao je Nole protiv sebe publiku, sudije i sve druge okolnosti, a u pobedu je malo ko verovao kada je Italijan dobio i treći set i to vrlo ubedljivo 6:2.

 

Međutim, izgleda da je tada proradio inat u Đokoviću. Prvo je imao razgovor sa zvaničnicima, verovatno zbog skandaloznog rasporeda i katastrofalnog stanja terena, a onda je odlučio da oduči mladog Muzetija od tenisa. Možda su ga donekle i motivisale izjave ovog momka, da će probati da pomogne zemljaku Janiku Sineru da dođe na prvo mesto ATP liste, tako što će da izbaci Srbina.

Nole je krenuo na sve ili ništa i četvrti deo igre dobio sa 6:3, napravivši dva brejka više od protivnika. Onda u odlučujućem, petom - metla! Za sve se pitao samo Novak, iako je Muzeti u nekoliko navrata radio ono što najbolje zna - pogađao linije iz čiste defanzive. Najbolji pokazatelj šta je sve uspeo noćas da pogodi Italijan je reakcija Đokovića u finišu meča. Prilikom jednog forhend-vinera iz očaja, Srbin se okrenuo svom boksu, prekrio oči i nekoliko puta ponovio: "Neverovatno, neverovatno".

Podsetimo, svetski broj jedan trebalo je da izađe na teren oko 20.15 po prvobitnom planu, ali pojavili su se neočekivani problemi, zbog kojih duel debelo kasni i počinje posle 22.30.

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - LORENCO MUZETI 3:2 (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0) (KRAJ)

 

 

UŽIVO

PETI SET

6:0 - KRAJ, NOVAK JE SA NULOM DOBIO PETI SET U OVOM ISTORIJSKOM SPEKTAKLU!

5:0 - Odužio se ovaj gem, pre svega što je Muzeti ponovo bio u onom modu iz drugog i trećeg seta, da pogađa sve živo. U jednom momentu, pogodio je strahovit forhend, zatvorenih očiju. Nole se tada okrenuo ka svom boksu i nekoliko puta ponovio: "Neverovatno, neverovatno". Ipak, podigao se Nole posle toga i poveo sa 5:0!

4:0 - Ovo je već ozbiljna prednost za Đokovića! Ponovo je došao do brejka, u ovim trenucima razbija Muzetija i dominira na terenu! Čudo bi samo moglo da ga spreči da dođe do trijumfa!

3:0 - Tri od tri gema u petom setu za Novaka! Deluje mnogo bolje od rivala u ovim trenucima!

2:0 - NOVI BREJK NOVAKA! Bila je to neverovatna razmena udaraca, posebno kod poslednjeg poena. Nole je dao sve od sebe da dođe do brejka, u tome je i uspeo! Sada ima priliku da privede ovaj meč kraju u svoju korist, ali neće biti nimalo lako!

1:0 - Siguran Novak na svoj servis, vodi 1:0 na startu petog seta!

Foto: EPA

 

 

ČETVRTI SET

6:3 - IDEMOOOOOO! NOVAK JE DOBIO ČETVRTI SET! Kakav poen je osvojio Novak! Ovo je neverovatno! Izašli su obojica na mrežu nakon skraćenih udaraca, a onda je Srbin poslao lopticu tako da Muzeti nije imao nikakvu šansu da je stigne! Set je završio maestralnim poenom, još jednim, za 2:2 u setovima!

 

 

5:3 - Vraća Muzeti brejk, ali Novak i dalje ima jedan viška. Još uvek se Srbin za sve pita u četvrtom setu.

5:2 - Au kakav ritern! Novi brejk za Novaka! Vratio se u igru Đoković nakon lošeg perioda i sada ide ka osvajanju četvrtog seta!

Foto: EPA Images

 

 

4:2 - Potvrdio je Đoković brejk i sigurno osvojio gem na svoj servis.

3:2 - BREJK NOVAKA! Vratio se Nole u ovaj meč kada je malo ko očekivao i došao do brejka u četvrtom setu! Ovo bi mogao da bude ključni detalj susreta!

2:2 - Sa nulom uzima gem Đoković! Probudio se malo, igrao je sa više enerije! Da vidimo može li da uzme servis rivalu.

1:2 - Osvaja Italijan još jedan gem. Ono što Novaka može najviše da brine je činjenica da je Lorenco sve sigurniji na svoj servis. Videćemo može li Đoković to da promeni u nastavku.

1:1 - Dugo je trajao ovaj gem, Novak nije dozvolio rivalu nijednu brejk šansu, ali dugo nije uspevao da slomi otpor. Najvažnije je da je dobio gem i izjednačio na 1:1.

0:1 - Muzeti siguran na svoj servis, uspešno otvara četvrti set.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

TREĆI SET

2:6 - Žalio se Novak zbog stanja terena na "Šatrijeu", ali to mu nije pomoglo. Izgubio je još jedan servis, Muzeti je ponovo bio koncentrisaniji i sada Italijan vodi 2:1 u setovima. Mora se priznati, ima i psihološku prednost!

2:5 - Spasio se Muzeti i vodi 5:2 u drugom setu. Imao je Nole možda šansu da dođe do brejk lopte, ali rival je ponovo pogađao iz nemogućih pozicija i sada je vrlo blizu osvajanja trećeg seta.

2:4 - Nakon tri uzastopna izgubljena, Nole konačno osvaja gem. Ni ovog puta nije blistao, ali barem je ublažio prednost Muzetija. Potrebno je da u već narednom servis gemu Italijana osvoji brejk.

Inače ovaj meč je u 1.27 oborio rekord, pošto je zvanično postao duel koji se najkasnije igrao u istoriji ovog grend slema.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

1:4 - Neverovatno šta pogađa Italijan! Kao da je programiran večeras da mu maltene svaka loptica padne na liniju! Nole se ne predaje, ali definitivno nema igru koju je imao u prvom setu i na startu drugog. Pod hitno mora da promeni taktiku kako ne bi završio Rolan Garos već u 3. rundi.

1:3 - Brejk Muzetija! Nije Novak dobro servirao, mora pod hitno da se konsoliduje jer mu meč klizi iz ruku!

1:2 - Šteta! Novaku je pukla žica na reketu u odsudnom momentu, a prethodno je imao brejk loptu, koju nije iskoristio. Drama se nastavlja.

1:1 - Nole osvaja servis gem sa nulom, ovo mu je bilo potrebno.

0:1 - Dobija Muzeti prvi gem u trećem setu.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

DRUGI SET

TAJ BREJK

 

 

6:8 - Osvaja Muzeti drugi set, igraće se još dva seta u Parizu!

6:7 - Šalje Novak lopticu u aut, Muzeti ima set loptu!

6:6 - Ne koristi prvu set loptu Nole, malo je bio taj drugi servis slabiji. To je iskoristio Italijan, napao je napokon i spasio prvu set loptu.

6:5 - Set lopta za Novaka i to na njegov servis!

5:5 - Malo je Nole zakasnio na udarac, Muzeti je to iskoristio i u razmeni na mreži uspeo da izjednači na 5:5.

5:4 - Novak prelazi u vođstvo, konačno je i Muzeti nešto pogrešio!

4:4 - Nakon duže razmene udaraca Nole izjednačuje na 4:4.

3:4 - Odličan servis Muzetija.

3:3 - Tako jeeeeee! Novak vraća mini brejk iako je Muzeti opet svašta vratio u polje našeg asa!

2:3 - Dva sjajna servisa Novaka, sada mora da vrati mini brejk.

0:3 - Opet vrh mreže! Muzeti vodi 3:0!

0:2 - Mini brejk dobija Italijan, a onda dolazi do vođstva od 2:0 posle malog auta Novaka.

6:6 - Opet Muzeti gađa spoljne delove linije. Ne može ni Novak da veruje šta sve pogađa Italijan. Okreće se Srbin svom boksu, u neverici širi ruke... Taj-brejk odlučuje o pobedniku drugog seta.

6:5 - Uspeva Novak da dođe do 6:5 i da prebaci pritisak na protivnika, ali treba istaći da je Muzeti u nekoliko navrata neverovatnim poenima do ludila dovodio našeg asa! Prosto je neverovatno da iz tolike defanzive maltene svaki put pogodi liniju. Barem pet puta je samu liniju pogađao Muzeti i dolazio do poena.

5:5 - Imao je Muzeti sjajan poen koji je burno proslavio. Lopticu je poslao na samu liniju i izazvao oduševljenje publike, koja je na njegovoj strani. Uspeo je da se spase i ostane u ovom setu.

 

 

5:4 - Podiže Nole nivo igre i to frustrira Italijana. Proklizao je Muzeti kao na ledu prilikom jednog poena u ovom gemu. Sve u svemu, Nole konstantno napada i igra atraktivno, dok Italijan uspeva nekako da ostane u ovom meču zahvaljujući pre svega defanzivi i Novakovim greškama.

4:4 - Uspeva Muzeti da potvrdi brejk i da izjednači u drugom setu.

4:3 - Nije ovo trebalo Noletu, Muzeti vraća brejk! Igrao je Novak savršeno do četvrtog gema u drugom setu, a onda kao da se opustio. Jeste dobio peti gem, ali u šestom i naročito sedmom primetan je pad u igri. To je iskoristio Muzeti i oduzeo servis Novaku!

4:2 - Uspeva Muzeti da dođe do drugog gema, smanjuje na 4:2.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

4:1 - Uz mnogo muke Đoković potvrđuje brejk! Bio je to jedan vrlo iscrpljujući gem, u kojem je Nole propustio veliku šansu da smečom potvrdi vođstvo. Umesto da raspali po loptici, poslao je mlak udarac po sredini, a Muzeti je improvizovao i vratio taj udarac za 40:40. Ipak, kada je trebalo, naš as je ubrzao i došao do vođstva od 4:1.

3:1 - Evo novog brejka! Savršeno igra Nole u ovim momentima! Ponovo je dvaput skratio udarce, totalno je zbunio Muzetija, koji je slao nekoliko nerezonskih udaraca u aut. Srbin je imao 40:0, Italijan se vratio na 40:30, ali je Nole na iskustvo dobio ovaj gem i oduzeo servis rivalu!

 

 

2:1 - Kratio je u ovom gemu Nole udarce kad god je mogao, a na kraju je imao i malo sreće. Pri rezultatu 30:30 Muzeti je imao zicer, praktično samo je trebalo da prebaci lopticu, ali je ona završila u autu. Nole je gem priveo kraju i poveo 2:1. Još nema brejka.

1:1 - Šteta! Imao je Đoković 30:0, ali nije uspeo da dođe do brejka. Muzeti se nekako iščupao i izjednačio na 1:1.

1:0 - Dobija Nole prvi servis gem u drugom setu! Poveo je 40:0, onda napravio grešku, ali je onda savršenim forhendom naterao i rivala da pogreši.

 

 

PRVI SET

7:5 - Brejk Novaka za osvajanje prvog seta! Pojačao je Srbin ritam kada je bilo najpotrebnije i za nešto manje od sat vremena dobio je prvi set! Ovaj poslednji poen bio ne neverovatan! Nole se u više navrata vraćao sa ivice, uspevao je da vrati nemoguće u teren, da bi ga na kraju i sreća pogledala, pošto je Muzeti poslao lopticu u aut! Vodi Nole!

 

 

 

6:5 - Savršen servis gem za Novaka, bez izgubljenog poena. Italijan servira da ostane u setu.

5:5 - Italijan bez problema stiže do izjednačenja na 5:5.

5:4 - Lagano Nole dolazi do vođstva od 5:4. Ovog puta nije imao problema na servisu, gađao je jako i precizno, pa ima prednost u završnici prvog dela igre.

4:4 - Dobija Muzeti gem na svoj servis i izjednačuje na 4:4.

4:3 - Uz malo muke, Nole dolazi do vođstva od 4:3. Imao je poteškoća u ovom gemu i dve neiznuđene greške, ali kada je bilo najbitnije uspeo je da slomi otpor Muzetija i dobije gem na svoj servis.

3:3 - Bez problema Muzeti izjednačuje na 3:3.

3:2 - Dobio je Nole gem na svoj servis prilično sigurno. Odmah na startu ovog gema imao je maestralan poen, kada je maltene pored mreže pogodio samu liniju i izazvao velike aplauze publike u Parizu.

2:2 - Komentator Eurosporta otkrio je tokom meča da je loptica koju je Nole proveravao završila u autu 13 milimetara, što znači da je Srbin debelo oštećen! To ga nije poremetilo, pa je moćnim gemom vratio brejk i sada je 2:2.

Foto: EPA Images

 

 

1:2 - Brejk Muzetija! Meč tek što je počeo, a Nole je pretrpeo prvi brejk. Nije bio dovoljno agresivan u ovoj razmeni udaraca, rival je to iskoristio i došao do prednosti od 2:1. Nole je na startu gema proveo oko 30 sekundi u razgovoru sa sudijom, pošto je pokušavao da proveri da li je loptica koju je uputio rival završila u polju ili van.

1:1 - Poveo je Novak u ovom gemu 30:0, ali je rival sa tri uzastopna poena stigao do 40:30. Usledila je duga razmena udaraca i Noletova greška, pa je prvi gem na ovom meču osvojio Italijan.

1:0 - Poveo je Novak sa 1:0 u gemovima u prvom setu. Imao je malih problema, ali je manje više bez drame došao do prvog poena u ovom susretu. Rivalu je prepustio dva poena, ali je sa dva vinera došao do vođstva na startu meča.

 

 

PRE MEČA

22.25 - Novak se zagreva sa Muzetijem, a nešto pre početka ovog duela, saznao je sa kim će igrati ako prođe Italijana. Ako prođe u osminu finala, rival će mu biti Argentinac Francisko Serundolo.

 

 

22.23 - Nije Nole najsrećniji bio što je ovaj duel pomeren i što će se igrati duboko posle ponoći. Prilikom dolaska na kompleks fotoreporterima uputio je samo kiseli osmeh, što možete videti u narednom videu.

 

 

22.15 - Načekao se Novak Đoković i uskoro izlazi na teren! Grigor Dimitrov je nakon četiri seta savladao Zizua Bergsa (6:3, 6:7, 6:4, 6:4), pa će Srbin napokon izaći na megdan italijanskom teniseru.

21.30 - Meč Dimitrova i Bergsa otišao je u treći set. Po trenutnom stanju stvari, Nole neće uskoro na teren, ostaje da se vidi kada tačno će krenuti duel njega i Muzetija.

20.50 - Meč Novaka i Muzetija trebalo je da krene od 20.15, ali su organizatori odlučili da pre njega na "Filip Šatrije" pošalju Dimitrova i Bergsa. Po prvobitnom planu, Nole je trebalo da krene u pohod na osminu finala odmah posle Aleksandra Zvereva, koji je nakon mnogo muke savladao Talona Grikspora.

20.20 - Nole i Italijan sastali su se dosad pet puta, a četiri trijumfa zabeležio je srpski teniser, dok je Lorenco slavio jedanput. Uprkos negativnom skoru, Novakov rival smatrao je pre duela da ima šanse da slavi i napravi veliko iznenađenje.

- Protiv Đokovića ću pokušati da pomognem Sineru da dođe do mesta broj 1 na ATP listi. Ipak, ne želim da polaže nade u mene. Ima on sopstveni put koji je već dobro zapisan, ali ako mogu da mu pomognem, barem malo... Patriozitam ne boli - izjavio je momak rođen u Toskani.

Foto: profimedia

Lorenco Muzeti

 

20.10 - Dobrodošli na naš blog posvećen meču 3. kola Rolan Garosa Novak Đoković - Lorenco Muzeti. Ovde možete pronaći sve informacije vezane za ovaj duel, kao i tekstualni prenos iz minuta u minut.

 

Cup tree provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Đoković besan na organizatore! Ovo mu je zasmetalo!
Tenis

Đoković besan na organizatore! Ovo mu je zasmetalo!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković imao je velikih problema na meču protiv Lorenca Muzetija, počev od pomeranja duela, sudijske greške na njegovu štetu, ali i sa katastrofalnim stanjem terena na stadionu "Filip Šatrije".

02.06.2024

02:16

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

MSP povodom godišnjice potpisivanja Povelje UN: Više nego ikada potrebna snažna i principijelna svetska organizacija
Politika

MSP povodom godišnjice potpisivanja Povelje UN: Više nego ikada potrebna snažna i principijelna svetska organizacija

Srbija se dosledno zalaže za poštovanje pravila ponašanja u međunarodnim odnosima, zasnovanih na Povelji UN, svesna da principi te povelje predstavljaju osnovu na kojoj treba da se gradi mir i stabilnost u svetu, a ima i dodatnu obavezu da se bori za pobedu vrednosti i principa definisanih u Povelji UN s obzirom na to da je u njenom slučaju grubo narušeno međunarodno pravo, saopštili su iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

26.06.2024

18:52

TV

Posle Severne Koreje i Vijetnama, na red došla Indija! Putin stvara prijateljstva po celom azijskom kontinentu!
Live TV

Posle Severne Koreje i Vijetnama, na red došla Indija! Putin stvara prijateljstva po celom azijskom kontinentu!

Šta znači evroazijski trougao? Da li će zaista indijski premijer Remodni posetiti Rusiju početkom jula. Ova poseta pokazaće da su Indija i Rusija na istoj strani. Dvojica lidera sastaće se prvi put posle dve godine. Indija se uzdržava od Rezolucije UN koja osuđuje Rusiju zbog sukoba u Ukrajini. Gosti emisije "Rat uživo" bili su prof. dr Uroš Šuvaković i prof. dr Prvoslav Davinić koji su govorili o ovoj, ali i drugim važnim temama.

26.06.2024

18:47

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)
Live TV

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije? (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Ovo je jedno veliko takmčenje u kome nismo uspeli da prođemo grupu. U emisiji "Info dan" gosti su bili sportski novinar Dejan Anđus i direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović. Uživo u program uključilli su se trener Crvene zvezde Zoran Filipović, fudbalski trener Milorad Anđus i fudbaler Zdravko Kuzmanović.

26.06.2024

17:10

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17