02.06.2024.

06:34

Foto: Tanjug/AP

Sport

Idemooo breeee! Trese se Pariz! Otpisani Novak s 37 godina "praši zadnjice" (VIDEO)

Najbolji teniser planete plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa pobedom nad Lorencom Muzetijem u pet setova - 7:5, 6:7 (7), 2:6, 6:3, 6:0. Meč je završen u tri sata i sedam minuta posle ponoći, najkasnije ikada u Bulonjskoj šumi. 

Đoković je prošao kroz pakao, gubio je 2:1, morao da juri rivala, ali, kao što i sam kaže, najbolji je kada ga otpisuju. Koliko mu ova pobeda znači videlo se na kraju meča. Prepoznatljivim urlikom samo je poslao rivalima jasnu poruku. Bežite s putu pre nego što bude kasno. 

Opet nisu verovali u prvog tenisera sveta, najboljeg ikada. I na ovom Rolan Garosu, kao i prošle sezone, nije bio favoriti, nedeljama se potencira njegova loša igra, forma, pa nedavno je napunio 37 godina... Nije malo onih koji su se drznuli i opet rekli da je njegovo vreme prošlo, da mora da ide u penziju, jer klinci preuzimaju dominaciju. Kao i obično, prevarili su se, moraće ti klinci još malo da sačekaju. Do kada?

Kraj je kada Nole kaže! Samo neka nastave ovako da ga ponižava i otpisiju... Neće on skoro u penziju.

- Moja životna priča je takva, da se zainatim kada me svi otpisuju, da pokažem od čega sam satkan, pokazao sam to mnogo puta u karijeri. Nastavljam, to me dodatno motiviše kada me ljudi otpisuju. Nismo završili turnir. Kako je rekao pokojni Kobi Brajant "Posao je završen? Posao nije završen' - jasan je posle pobede bio Novak Đoković, koji u osmini finala igra sa Argentincem Fransiskom Serundolom.