Autor: S. M.

03.06.2024.

22:48

Foto: AP PHOTO

Sport

Šok u Parizu! Novak možda neće igrati četvrtfinale

Novak je dobio Franciska Serundola posle velike drame rezultatom 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3 iako je u drugom setu povredio koleno.

Više puta je tražio medicinski tajm-aut, dobio je lekove i masaže i izdržio dramu od skoro pet sati.

U četvrtfinalu bi trebalo da igra protiv Norvežanina Kaspera Ruda, ali je na konferenciji otkrio da možda neće biti u mogućnosti da igra.

- Kada sam se okliznuo u drugom setu osetio sam bol u kolenu. Uspelo je da se sredi, ali me je uzdrmalo, dva seta nisam hteo da igram duge poene, nisam se osećao dobro da trčim. Nisam znao da li da nastavim, dobio sam lekove i posle trećeg seta sam tražio još. Peti sat je bio bez bola. Efekti lekova neće dugo trajati, tako da ćemo obaviti testove i skener sutra, sa doktorom posle meča. Ima pozitivnih vesti, ali i briga. Pobedio sam danas, ali ne znam da li mogu da igram sledeći meč - rekao je Novak.

On se potom osvrnuo i na raspravu sa supervizorom od kog je tražio da se očisti teren jer se klizao i u jednom momentu i pao i raskrvario nogu i ruku.

- Uslovi su takvi, velika je vlažnost, utiče na teren. Neka šljaka je uklonjena i negde skoro da je nije bilo i pošto je bilo suvo i sunčano, sve je to uticalo na taj način da je veoma klizavo. Povreda sa kolenom se desila zbog toga, klizao sam se mnogo. Svi se klizaju, ali ja se agresivno krećem, padao sam na šljaci i travi mnogo puta u karijeri, ali ovo danas je bilo previše. Pričao sam sa sudijom da se vise puta čisti podloga, da ne čekamo da se završi set, nego da to bude češće. Supervizor nije dozvolio. Ni na koga ne upirem prstom, hoću da razumem šta je tu štetno da se čisti češće. Možda je moja povreda mogla da bude sprečena samo da se podloga čistila - dodao je Novak.