• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

03.06.2024

20:36

Nole sa ivice ponora do četvrtfinala Rolan Garosa! Ni povreda mu ništa ne može

EPA Images

Novak Đoković

Nole sa ivice ponora do četvrtfinala Rolan Garosa! Ni povreda mu ništa ne može

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa i to posle još jednog maratonskog i dramatičnog meča.

Branilac titule je posle još jednog meča za infarkt i neverovatnog preokreta pobedio Argentinca Franciska Serundola sa 3:2 u setovima (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3) posle čak četiri sata i 36 minuta igre, a čak ni povreda kolena ga nije sprečila da prođe među osam najboljih.

Bio je Srbin na ivici ponora, zbog problema sa kolenom gubio je sa 2:1 u setovima i 4:2 u četvrtom, ali je se još jednom poput feniksa izdigao iz pepela, nadoknadio minus, a onda i stigao do pobede. Najtrofejniji teniser je tako još jednom svima pokazao da je kraj, kada on kaže. 

Foto: AP Photo/Thibault Camus

 

Sporo je Novak Đoković započeo svoj meč osmine finala protiv Franciska Serundola. Argentinac je već u trećem gemu stekao dve brejk-lopte, ali je srpski teniser uspeo da se odbrani, a nakon toga i potpuno počisti svog rivala sa terena. Najbolji svih vremena vezao je pet gemova i prvi set rešio u svoju korist rezultatom 6:1. 

Delovalo je da će Đoković protiv Serundola imati lakši zadatak nego pre dva dana kada mu je rival bio Lorenco Muzeti. Ipak, posledice tog duela bile su očigledne u igri srpskog majstora. Na startu drugog seta Novak je došao do nove prednosti, ali se prvi nosilac u Parizu otežano kretao. 

Foto: EPA Images

 

Pri rezultatu 1:1 Novak Đoković je prišao glavnom sudiji i zatražio medicinski tajm-aut. Loš teren na "Filipu Šatrijeu" prouzrokovalo je povredu srpskog asa prilikom jednog proklizavanja. Nekoliko minuta trajao je prekid dok srpskom teniseru nije ukazana pomoć i sanirana povreda. Iako je boljitak bio evidentan, prvi reket sveta se nije kretao kako ume, pokušavao je Novak da skrati poene i "namami" Serundola na mrežu. 

Foto: AP Photo/Thibault Camus

 

Više od sat vremena trajala je borba u drugom setu, ali je Argentinac iskoristio loše zdravstveno stanje srpskog tenisera i pri rezultatu 6:5 došao do dve vezane set-lopte. Prvu je Đoković uspeo da odbrani, no, loš servis u narednom poenu omogućio je Serundolu da dođe do izjednačenja.

Problemi su se nastavili i početkom trećeg seta. Bilo je evidentno da Novak ne može da igra duge razmene, što je protivnik iskoristio i šetao ga po terenu, skraćivao poene i naterao našeg asa na dve greške, koje su Argentincu donele rani brejk i prednost od 3:0. Maratonski je bio četvrti gem u kojem je Novak u nekoliko navrata bio na ivici da poklekne i još jednom izgubi gem.

Foto: AP PHOTO

 

Ipak, uspeo je da se izvuče iz teške situacije i konačno prekine seriju rivala. Nada je trajala samo kratko, jer je 27. igrač sveta nastavio lako da osvaja direktne poene i rutinski priveo treći set  svoju korist sa 6:3.

Dobro je počeo četvrti set naš as i osvojio gem sa nulom. Odgovorio je na drugoj strani Argentinac, pa sve do petog gema nije bilo drame na terenu, držao se naš as u igri, iako je nastavio da se otežano kreće. Ipak, neverovatni Argentinac je nastavio da igra velikim samopouzdanjem i pogađa linije, pa je u važnom trenutku stigao do brejka, a potom ga i na svoj servis potvrdio za 4:2.

Foto: AP Photo/Thibault Camus

 

Delovalo je u tim trenucima da Serundolu sve ide na ruku i da Đoković klizi ka ambisu. Međutim, naš teniser je još jednom pokazao da nema odustajana, pa čak i kada ga muči povreda. Osetio je Nole u osmom gemu da je rivalu zadrhtala ruka kada je napravio duplu grešku, što je iskoristio i izvršio pritisak. Prvo je pogodio liniju, a onda nakon još jedne greške rivala stigao do brejka za 4:4 posle čega je usledio neverovatan urlik Novaka koji je digao ceo "Šatrije" na noge. Pao je Đokoviću kamen sa srca, a verujem i svim navijačima srpskog asa posle ovog brejka. Rival je u tim trenucima bio "grogiran" što je Đoković iskoristio i u 12. gemu uzeo rivalu servis i stigao do izjednačenja u setovima na 2:2.

Fantastičnu energiju i odličnu igru preneo je Srbin i u odlučujućem petom setu i odmah na startu stigao do brejka i poveo sa 2:0. Činilo se da je 25-godišnji rival iz Južne Amerike na konopcima, ali je pokazao suprotno. Odigrao je Argentinac hladnokrvno u trećem gemu i odmah vratio ribrejk, a onda i poravnao na 2:2 i najavio novu dramu. Iako su na terenu bili više od četiri sata igre, obojica tenisera su u tim trenucima igrala na izuzetnom nivou.

Foto: AP PHOTO

 

Uplašio je Đoković sve svoje navijače u četvrtom gemu, kada je prilikom jednog poena proklizao i pao. Ljut je bio prvi reket sveta na organizatore zbog lošeg stanja terena na šta se žalio od početka meča. Na sreću, prošao je naš as bez ikakve povrede, a ta situacija kao da je u njemu dodatno pojačala inat, pa je u osmom gemu posle igre nerava i nadmudrivanja sa rivalom stigao do brejka, koji je bio dovoljan za osvajanje osvajanje seta i trijumfa za plasman među osam najboljih u Parizu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17