• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

03.06.2024

19:00

KRAJ: Zvezda slavila u triler završnici!

Starsportphoto©

Košarka

KRAJ: Zvezda slavila u triler završnici!

Podeli vest

Uživo pratite prvi meč finalne serije Košarkaške lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN  89:88 (31:24, 20:28, 26:21, 12:15)

Grad: Beograd
Dvorana: Aleksandar Nikolić
Sudije: Milivoje Jovčić, Uroš Obrknežević, Vladimir Jevtović

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Ilić, Nedović, Gedraitis, Dos Santos
Trener: Janis Sferopulos

PARTIZAN: Smit, Ledej, Drezgić, Avramović, Panter, Smailagić, Jaramaz, Dimitrijević, Trifunović, Anđušić, Ponjitka
Trener: Željko Obradović

 

 

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - KRAJ! Crvena zvezda je savladala Partizan! Ledej je pogodio slobodno bacanje, imali su crno-beli posed za pobedu, ali je Ledej promašio pod košem - 89:88!

40. minut - Dalibor Ilić pravi faul pri ubacivanju lopte iz auta... Partizan će imati penal i ekstra posed. 

40. minut - Ogroman propust... Izgleda da je zapisnički sto dozvolio Crvenoj zvezdi tajm-aut iako ga crveno-beli nisu imali! 

40. minut - Prekid u "Pioniru", sudije i zapisnički sto su u razgovoru, da li je problem vreme ili nešto drugo niko trenutno ne zna! 

40. minut - Tajm-aut za Željka Obradovića, ima Partizan još osam sekundi do kraja meča! 

Foto: Starsportphoto©

 

40. minut - Totalni haos... Davidovac je blokirao Avramovića na šutu za tri poena, Ledej kupi loptu i pogađa iz odbojke, ali slaba vajda... Napravio je Amerikanac faul u napadu, ponovo jedan od dva za Mitrovića - 89:87!

40. minut - Zek Ledej je promašio zicer nakon prodora... Petu ličnu grešku u nameri da zaustavi kontru Zvezde pravi Danilo Anđušić! Triler se nastavlja! Polovičan učinak Luke Mitrovića sa linije penala - 88:87!

39. minut - Faul u borbi za poziciju pravi Dejan Davidovac, Ledej koristi dva penala, nerešeno je - 87:87. Crveno-beli su potom imali tri poseda, ali nisu bili precizni Teodosić i Gedraitis... Nastavlja se drama!  

38. minut - Koristi Anđušić samo dva od četiri slobodna bacanja, izborio se Ledej za novi posed, ali nije pogodio - 87:85! Na drugoj strani faul u napadu pravi Luka Mitrović, ne koriste to crno-beli pošto je Ledej igrao nogom. 

38. minut - Sporna sudijska odluka... Anđušić je u kontri krenuo na polaganje, Davidovac je stao ispred, a šuter Partizana loptom naleteo na njega. Arbitar je dosudio faul, a potom dao tehničku grešku Davidovcu zbog burne reakcije! 

37. minut - DAVIDOVAAAAAC! Četiri vezana poena za krilnog centra Zvezde i to pored Alena Smailagića - 87:83!

Foto: Starsportphoto©

 

36. minut - Raspala se igra crveno-belih, koristi to Uroš Trifunović i pogađa penal - 83:83!

36. minut - EVO DRAME! Trojka Danila Anđušića, crno-beli su na pola koša zaostatka - 83:82!

35. minut - Dva promašaja za tri poena Zvezde, prvo Davidovca, a potom i Gedraitisa. Koristi to Partizan i poenima Alekse Avramovića sa linije slobodnih bacanja smanjuje prednost domaćina - 83:79!

34. minut - Dobra vest za crveno-bele, Nedović je ponovo na parketu. Srpski šuter pravi faul nad Ponjitkom, a Poljak pogađa dva penala - 83:77! 

34. minut - Novi tajm-aut za Željka Obradovića, nekoliko minuta praznog hoda za Partizan. 

33. minut - Tompkis! Tek što je Amerikanac kročio na parket odmah pravi ogroman posao za svoju ekipu! Pogađa krilni centar Zvezde pod košem uz faul Ponjitke i pogađa dodatni penal - 83:75! 

33. minut - Još problema za Zvezdu... Jago je iznet sa parketa nakon nezgodnog doskoka, Brazilac se drži za koleno! 

Foto: Starsportphoto

 

31. minut - Još poena za Avramovića, ovoga puta sa pludistance, ali... Surova kazna na drugoj strani preko Rokasa Gedraitisa! Litvanac je iskoristio užasnu odbranu Pantera i pogodio novu trojku - 80:75!

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Trojka Alekse Avramovića uz zvuk sirene! Veoma bitan poen za crno-bele budući da je Zvezda ponovo steklna osetnu prednost - 77:73!

30. minut - Četvrta lična greška za Smita... Ozbiljan problem za Partizan budući da je Amerikanac jedini kontinuirano raspoložen. Dva penala pogađa Dejan Davidovac, imaće crno-beli poslednji napad u trećoj deonici - 77:70!

30. minut - Trojku za Partizan pogađa Džejlin Smit, ekspresan odgovor stiže preko Dejana Davidovca u ranoj fazi napada - 75:70!

29. minut - Nastavlja da forsita Teodosić i sada mu se to isplatilo! Srpski as pogađa za tri poena i prekida mini-seriju Partizana - 74:66. Na drugoj strani faul u borbi za loptu pravi Rokas Gedraitis i šalje Ledeja ponovo na liniju penala. 

28. minut - Uspeva da pogodi Zek Ledej sa poludistance - 71:66... Bili su to prvi poeni za Amerikanca večeras, na drugoj strani ne pogađa za tri poena Miloš Teodosić. Kontru Partizana faulom seče Lazić, četvrta lična greška za kapitena crveno-belih. 

28. minut - Nastavlja se serija Gedraitisa! Sedam vezanih poena za litvanskog reprezentativca, Zvezda ponovo ima osetnu prednost - 71:62!

27. minut - Dobra sekvenca za Rokasa Gedraitisa! Litvanac nakon defanzivnog skoka u tranziciji pogađa za tri poena! Potom krade čistu loptu i posle asistencije Jaga polaže pored Pantera - 69:62! Mora tajm-autom da reaguje Željko Obradović

Foto: Starsportphoto

 

26. minut - Još bitnih poena za Davidovca, sada nakon ofanzivnog skoka, usledio je loš pas Kevina Pantera! Imaće Crvena zvezda napad da uveća prednost, ali tek nakon TV tajm-auta - 64:62!

25. minut - Seriju crno-belih prekida Dejan Davidovac! Nije krilni centar Zvezde bio precizan, ali je loše reagovao Ledej i dirao mrežicu - 62:62!

25. minut - Nastavlja da šutira Anđušić, ovoga puta je srpski bek pogodio i vratio rezultatsku klackalicu na stranu Partizana - 60:62! 

Loša vest za Zvezdu... Nemanja Nedović je uz pomoć lekara morao van terena! 

24. minut - Lagani poeni za Zeka Ledeja na jednoj, a potom za Rokasa Gedraitisa na drugoj strani - 60:59!

23. minut - Pogađa trojku iz teške pozicije Kevin Panter, veoma bitni poeni za Partizan budući da se nakon dobrog Zvezdinog početka u drugom poluvremenu raspalila atmosfera u "Pioniru" - 58:57!

22. minut - Mitrović, bez ikakve dileme, obeležio je početak treće deonice! Centar Zvezde sada pogađa u tranziciji pored Trifunovića, niko u trenotoj petorci ne može da odgovori Mitroviću pod košem - 58:54!

22. minut - Udvojili su crno-beli Luku Mitrovića, ali se centar Zvezde sjajno snašao i u uglu pronašao samog Nedovića! Trojka za Zvezdu, domaćin ponovo vodi - 56:54!

Foto: Starsportphoto

 

21. minut - Uroš Trifunović "imitira" centra u timu Partizana na startu drugog poluvremena. Svoju prednost u brzini koristi i pogađa pored Mitrovića, ali mu srpski reprezentativac uzvraća istom merom na drugoj strani - 53:54!

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Poluvreme... Nedović stavlja tačku na prvo poluvreme, ali na odmor Partizan odlazi sa pola koša prednosti - 51:52!

20. minut - ANĐUŠIIIĆ! Preuzeo je bivši reprezentativac Srbije loptu u svoje ruke i pogodio uz faul Lazarevića, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje - 49:52!

20. minut - Sada nekoliko grešaka na obe strane, ali to prekida Dejan Davidovac. Čistu loptu krade srpski reprezentativac i tera Anđušića na faul. Siguran je popularni Deda sa linije panala - 49:49!

19. minut - Nova trojka za Partizan! Pogađa Danilo Anđušić u tranziciji i ulazi u verbalni rat sa navijačima u "Pioniru"... Tajm-autom na seriju crno-belih reaguje Janis Sferopulos - 47:49!

19. minut - Gasi seriju Crvene zvezde kapiten Kevin Panter! Trojka Amerikanca na isteku napada, na drugoj strani ne pogađa Nemanja Nedović - 47:49!

18. minut - Želeo je Zek Ledej da iznudi faul pri šutu za tri poena, ali je preterao... Amerikanac je ispružio nogu i sapleo Jaga Dos Santosa. Brazilac dobija na poklon dva poena i oba koristi - 47:43!

Foto: Starsportphoto©

 

18. minut - JAGOOOOO! Zapalila se ruka Brazilcu koji pogađa svoju četvrtu trojku večeras - 45:43! Odmah tajm-autom reaguje Željko Obradović budući da crno-beli nisu iskoristili dva vezana napada...

18. minut - Nakon dugo vremena Partizan vodi u "Pioniru"! Novi poeni za Aleksu Avramovića koji na pravi način koristi faul u napadu koji je skrivio Dalibor Ilić - 42:43!

17. minut - Izuzetno je raspoložen Aleksa Avramović! Srpski reprezentativac pogađa posle prodora i to uz faul Jaga Dos Santosa, a potom koristi, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje - 42:41!

16. minut - Evo je prva trojka za Danila Anđušića i to iz izuzetno teške situacije - 40:39! Na drugoj strani nove poene beleži Branko Lazić - 42:39!

16. minut - Siguran je sa linije slobodnih bacanja Dejan Davidovac - 40:36!

15. minut - Kratak prekid meča, nisu crno-beli zadovoljni odlukom sudijske trojke nakon faula Trifunovića. Tajm-aut za Obradovića nakon kog će Davidovac imati nova dva penala. 

15. minut - Poravnava, makar na kratko, Džejlin Smit rezultat u "Pioniru", odgovara Nedović i vraća Zvezdi prednost - 38:36!

14. minut - Lako se Nemanja Nedović oslobodio svog čuvara, krenuo na polaganje, ali ga faulom zaustavlja Alen Smailagić. Šuter Zvezde polovičan sa linije penala - 36:34!

Foto: Starsportphoto©

 

14. minut - Drži Aleksa Avramović u ovim momentima crno-bele u priključku. Srpski reprezentativac sada je nadmudrio Lazića i iznudio tri slobodna bacanja nakon faula. Precizan je plej Partizana sa linije penala - 35:34!

13. minut - Dva velika promašaja za Danila Anđušića, ali je dva nova napada uspeo da iznudi Džejlin Smit. Koristi to Aleksa Avramović pocepao mrežicu preko ruke Dalibora Ilića - 35:31!

13. minut - Imao je problema Mitrović na startu meča zbog faulova, ali od kako se vratio na parket maksimalno koristi svoju prednost. Sada je iznudio faul Smita i pogodio dva penala - 35:28. 

12. minut - Prekida Crvena zvezda seriju Partizana pošto je pod košem precizan bio Luka Mitrović! Koristi srpski reprezentativac prednost u odnosu na Kevina Pantera - 33:28!

11. minut - Raspoložen je Mateuš Ponjitka u finalu, Poljak sa četiri vezana poena topi prednost Zvezde - 31:28!

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Sedam brzih poena za Smita koji održava Partizan u ritmu, ali ekspresno stiže odgovor preko Luke Mitrovića - 31:24!

Foto: Starsportphoto©

 

10. minut - Dobar doprinos Partizanovih igrača sa klupe, nakon pet poena Smita isto toliko dodaje i Uroš Trifunović - 29:22!

9. minut - Lep potez Uroša Trifunovića koji pogađa nakon prodora, ali kratka radost za crno-bele, Zvezda ima +10 na isteku prve deonice pošto je nove poene upisuje Dos Santos - 29:19!

8. minut - Šuterska klinika Zvezde na startu meča! Torjku pogađa Davidovac, a potom i treća za Jaga Dos Santosa, u međuvremenu je peti poen večeras upisao Džejlin Smit - 25:17. 

8. minut - Dobra reakcija crno-belih nakon tajm-auta Željka Obradovića. U strelce se pogotkom za tri poena upisuje Džejlin Smit - 19:15. 

7. minut - Promašaj Jaga Dos Santosa za tri, ali se spetljao Zek Ledej i kao na tacni poslužio Dejana Davidovca! Kevin Panter uspeva sa poludistance da prekine seriju crveno-belih - 19:12!

6. minut - Još jedna sjajna odbrana crveno-belih! Avramović je morao da šutira iz ugla na isteku napada, koriste to izabranici Janisa Sferopulosa i povećavaju svoju prednost poenima Stefana Lazarevića sa niskog posta - 17:10!

Foto: Starsportphoto

 

6. minut - Koristi Zvezda visinsku prednost pod košem, nakon preuzimanja Panter je ostao pored Dalibora Ilića, a povremeni srpski reprezentativac to lagano realizuje zakucavanjem - 15:10. 

5. minut - Eksplodirao je "Pionir"! U tranziciji je trojku odapeo Jago Dos Santos i pogodio - 13:10! Već osam poena za Brazilca koji na drugoj strani uspeva da iznudi faul u napadu Zeka Ledeja... 

4. minut - Iako u prvih 80 sekundi nije bilo poena, početak finala je izuzetno efikasan. Na trojku Mateuša Ponjitke istom merom uzvraća Jago Dos Santos - 10:10! 

4. minut - Dobar početak za Kevina Pantera, kapiten Partizana još jednom pogađa iz teške pozicije i donosi prednost crno-belima, ali je vrlo brzo iz "odbojke" anulirao Dalibor Ilić - 7:7. 

3. minut - Ekspresno trojku vraća Aleksa Avramović i to nakon ofanzivnog skoka koji je uhvatio Mateuš Ponjtika. Na drugoj strani u tranziciji je napao Jago Dos Santos, iznudio dva penala i oba realizovao - 5:5. 

2. minut - Nedović odmah pali atmosferu u "Pioniru"! Pogađa trojku šuter Crvene zvezde - 3:2!

2. minut - Evo ih prvi poeni večeras, ne koristi Zvezda ni drugi napad, kažnjava to na drugoj strani Kevin Panter - 0:2. 

1. minut - Tri brza faula za crveno-bele i odmah probleme sa faulovima ima Luka Mitrović. Centar Zvezde dva puta je na nedozvoljen način zaustavio Ledeja, a potom je isto učinio i Nedović u duelu sa Anđušićem. 

1. minut - Utakmica počinje, prvi napad za Zvezdu, ali lopta izlazi iz obruča nakon pokušaja Jaga Dos Santosa. 

Evo ih i petorke - Za Zvezdu startuju: Dos Santos, Mitrović, Davidovac, Lazić i Nedović. Za Partizan meč počinju: Ponjitka, Avramović, Ledej, Panter i Anđušić. 

Pre meča

19:50 - Pravu na prvom meču finalne serije deliće trojka koju čine - Jovčić, Obrknežević i Jevtović. 

19:42 - Paklena atmosfera dočekala je košarkaše oba tima po izlasku na zagrevanje. 

19:32 - Sa druge strane, Partizan u svom sastavu ima samo jednog centra - Alena Smailagića. Očekuje se da ispomoć povremenom srpskom reprezentativcu na toj poziciji pruža Zek Ledej. 

19:31 - Kako trenutno stvari stoje - Crvena zvezda će večeras nastupati sa deset igrača i to bez Džoela Bolomboja. Iskusni centar izgleda nije spreman da pomogne ekipi u prvom meču finalne serije. 

19:25 - Sa druge strane, trener Janis Sferopulos nema glavobolja budući da mu ekipa u finišu sezone deluje nezaustavljivo. Crveno-beli su u seriji od devet pobeda! Jedina nepoznanica je nastup Džoela Bolomboja...

19:13 - Partizan finalnu seriju dočekuje sa brojnim kadrovskim problemima... Iz sastava su pred početak KLS-a ispali Džejms Naneli i Pi-Džej Doužer, dok je ekipu samoinicijativno napustio Bruno Kaboklo i otišao put Amerike. 

19:11 - Kao što je bilo očekivano, tribine dvorane "Aleksandar Nikolić" biće popunjene do poslednjeg mesta. Navijači su već počeli sa navijanjem i očekuje nas još jedna spektakularna atmosfera. 

Foto: Informer

 

19:03 - Večerašnji duel biće deveti meč Crvene zvezde i Partizana ove sezone. Nakon dva uvodna trijumfa crno-belih, Zvezda je uzvratila serijom od 6:0. Nedavno, četa Janisa Sferopulosa je u finalu ABA lige večitog rivala savladala sa 3:0 i "metlom" na Mali Kalemegdan vratila regionalni trofej. 

19:00 - Dobro došli na lajv prenos prvog meča finalne serije Košarkaške lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana. Sve detalje sa ove utakmice uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17