04.06.2024.

06:06

Foto: tanjug/ap

Sport

Navijači očima nisu verovali! Nole osvojio poen godine pa poleteo (VIDEO/FOTO)

Uspeo je Nole da se vrati iz gotovo bezizlazne situacije. Povredio je koleno početkom drugog seta, potom gubio 2:1 u meču i 4:2 u četvrtom setu. Ali, Nole je odigrao neverovatno i tako povređen i plasirao se u četvrtfinale, pa ga čeka meč sa Kasperom Rudom.

U jednom momentu u petom setu kada je padala odluka odigrao je spektakularan poen, koji je osvojio u sedmom gemu. Uhvatio je jednu  tešku loptu koju mu je Argentinac poslao. Bukvalno se bacio i dok je bio u vazduhu sa obe noge udario je reketom lopticu.

Završio je na terenu, napravio špagu pa "poleteo" kao pre nekoliko godina na Vimbldonu. Bilo je tada 30:0 za Novaka, pri rezultatu 3:3 u gemovima u petom setu. Kada je video da je osvojio poene Novak je to morao da proslavi u svom stilu - "poleteo". 

Pogledajte!

Informer

Samo Novak Đokvić leti

Novak je posle meča Matsa Vilanderu rekao da ne zna ni sam kako je pobedio.

- Isto me je pitao Aleks Koreča nakon prethodne pobede protiv Muzetija. Pre svega moram da kažem, da se zahvalim publici. Da li ste mi energiju kao i u prethodnom meču kada sam gubio u četvrtom setu. Eto, večeras potpuno isto, dobio sam od vas neverovatnu podršku. Nekoliko poena me je delilo od poraza, odajem priznanje Francisku za ono što je večeras prikazao i kako je odigrao meč. Zaslužuje aplauze. Ja ne znam kako sam pobedio - rekao je prvi teniser sveta.

Informer