04.06.2024.

06:19

Foto: tanjug/ap

Sport

Šta ovo znači, da li će odustati? Ponoćno oglašavanje Đokovića (FOTO)

Novak je dobio Franciska Serundola posle velike drame rezultatom 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3 iako je u drugom setu povredio koleno. Više puta je tokom meča tražio medicinski tajm-aut, dobio je lekove i masaže, nekako izdržao dramu od skoro pet sati i pobedio.

U četvrtfinalu ga čeka Norvežanin Kasper Rud, ali je na konferenciji otkrio da možda neće biti u mogućnosti da igra, mora na magnetnu rezonancu. 

Međutim, Nole se tokom noći oglasio na Instagramu nalogu i najavio duel sa Rudom. Možda je to dobra znak, možda je dobio dobre vesti i povreda kolena nije teže prirode. Do sada su odigrali šest mečeva, a Srbin vodi 5:1. Nole se preko Norvežanina prošle sezone domogao trofeja na Rolan Garosu. Jedinu pobedu je Rud protiv Đokovića upisao ove godine u polufinalu mastersa u Monte Karlu.
  

Informer

 

Rekao je Nole posle pobede da se nada da će biti sposoban da igra i bori se za polufinale Rolan Garosa.

- Drago mi je što sam igrao peti set i poslednja tri gema četvrtog bez bola, ali ne znamo šta će biti sutra. Igrao sam ranije na turnirima i sa pocepanim mišićima, lekovima, adrenalinom koji vam pomaže tokom turnira, nekad je to na jednom meču, nekad tokom celog turnira, ali dobro je što ima slobodan dan na grend slemu, tako da ima vremena da se oporavim. Nadam se da ću moći da izađem opet na teren i igram - rekao je Novak.