04.06.2024.

13:37

Foto: tanjug/ap

Sport

Španac otkrio veliku tajnu! Novak je ovo saznao pre kobnog meča

Prvi teniser sveta je bio na glavnom terenu nekoliko sati pre duela s Serundolom, zagrevao se i tada mu je bilo jasno da nešto ne valja.

Podsećamo, Nole je povredio koleno u meču protiv Argentinca početkom drugog seta. Ostao je na terenu samo zahvaljujući lekovima protiv bolova. Stisnuo je zube, izgubio dva seta i u četvrtom gubio 4:2, ali kad je konačno bol nestao ubacio je u šestu brzinu i došao do pobede posle skoro pet sati igre.

Nole se u nekoliko navrata tokom meča žalio supervizoru na teren, govorio da je klizav, a totalno je pobesneo u petom setu, kada im je sve sasuolo u licu. Posle meča je Koreča za Eurosport otkrio da je prvi teniser sveta znao šta ga čeka i pre nego što je meč počeo.

Informer

- Moram da vam kažem nešto što niko ne zna. Ovo je tajna. Novak je bio na terenu pre meča i tokom zagrevanja video da nešto nije u redu. Prošetao je i pogledao šljaku. Odigao je nekoliko poena i bilo mu je jasno da nešto ne valja. Rekao je da je teren klizav. Pitao sam organizatore i oni su rekli da se uslovi menjaju, da nekada treba dodati malo šljake... Ali, Novak se stalno klizao. Morao je da se prilagodi. Znamo da je Novak najjači momak na turu - poručio je Koreča, nekada drugi teniser sveta, inače veliki fan prvog tenisera sveta.

Srpski as u borbi za polufinale igra u sredu sa Kasperom Rudom, koga je pobedio pet puta u karijeri, uključujući finale Rolan Garosa prošle sezone. Norvežanin je samo jednom pobedio Srbina, u polufinalu Monte Karla ove godine.