04.06.2024.

17:17

Foto: tanjug/ap

Sport

Najgore moguće vesti... Novak zbog povrede propušta Olimpijske igre!?

Nije moglo gore... Nakon vesti da se Novak Đoković povlači sa Rolan Garosa, organizatori grend slema u Parizu saopštili su i o kakvoj se povredi radi. Srpski teniser pocepao je medijalni meniskus kolena, a budući da je zašao u pozne igračke godine moguće je da najboljeg svih vremena neće biti na terenu od tri do šest meseci! 

Nažalost, stepen povrede mogao bi Đokovića da spreči da učestvuje na Olimpijskim igrama. Turnir u Parizu počinje krajem jula i bilo bi pravo čudo ukoliko bi srpski teniser uspeo da se oporavi od teške povrede u tako kratkom roku. 

Informer

 

Stručnjaci smatraju da je ljudima iznad 35 godina potrebno više vremena za oporavak. Da stvar bude gora, povreda meniskusa često zahteva i operaciju, ali samo u određenim situacijama. Tačnih informacija o tome da li će najbolji svih vremena morati da se podvrgne hirurškom zahvatu još uvek nema. 

Đoković je tešku povredu kolena zaradio u meču osmine finala Rolan Garosa protiv Franciska Serundola. Srpski as je uprkos tome uspeo da preokrene rezultat i savlada Argentinca, ali je nakon odrađene magnetne rezonance odlučio da se povuče sa turnira u Parizu.