08.06.2024.

11:07

Foto: tanjug/ap

Sport

Novak će igrati i na Vimbldonu? Poznati doktor otkriva: Može na teren za manje od mesec dana!

Fizijatar i sportski lekar Goran Rodić gostujući na "Radio Televiziji Srbije" izneo je optimistične prognoze kada je u pitanju povratak Novaka Đokovića na teren.

Nole se povredio u ponedeljak na meču protiv Franciska Serundola, nakon čega je bio primoran da odustane od daljeg takmičenja na Rolan Garosu. Već u sredu obavio je operaciju, a prema pisanju uglednog francuskog "Ekipa", realno je da se na teren vrati sredinom jula, na turniru u Hamburgu.

Međutim, prema rečima doktora Rodića, period oporavka mogao bi da bude mnogo kraći.

- Možda i ova Novakova povreda nije zahtevala hiruršku intervenciju, međutim mi koji se bavimo pregledima sportista predložimo ako je u pitanju borba sa vremenom da se to reši hirurški jer je onda rehabilitacija nešto brža. To ide Noletu u prilog. Ja pretpostavljam da je u njegovoj glavi Vimbldon, ja se tome nadam. Ima primera, imate Nemanju Gudelja iz Sevilje koji je imao sličnu situaciju i on je bio odsutan samo 19 dana - kaže doktor Rodić za "RTS".

Informer

Doktor Goran Rodić

Nekadašnji lekar fudbalskog kluba Partizan otkrio je primer iz prošlosti koji je sličan ovom problemu koji ima Đoković. U pitanju je povreda čuvenog italijanskog fudbalera Franka Barezija.

On se povredio na početku turnira, ali je na kraju odigrao finale. Italija je igrala finale i on ne da je odigrao ceo meč, nego je igrao i produžetke, 120 minuta. To je tada bila top vest jer niko nije znao šta je to. Pre tačno 30 godina. On je posle 23 dana od momenta kada je operisan igrao - kaže poznati doktor.

Informer

Kako kaže, Nole je na najboljem mogućem mestu odradio operaciju. Njemu su hirurški zahvat obavili u Parizu, na klinici "Ramzi Sante".

- Urađena je artroskopija. Ona spada u male, slabe hirurške metode. U telo se ulazi sa dve rupice sa kamerom i sa hirurškim instrumentima i onda lekar vidi sve u kolenu što ne valja. Nama je saopšteno da je od svega što u kolenu ima, a mnogo toga ima, stradao samo unutrašnji meniskus. U odnosu na nevolje koje koleno može da donese, to spada u blaže povrede i prognostički je najbolje moguće stanje - naglašava doktor Rodić.