• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

06.06.2024

23:55

Francuzi otkrili: Noletova operacija trajala samo 15 minuta! Karabatić ga spasio

EPAImages

Novak Đoković

Francuzi otkrili: Noletova operacija trajala samo 15 minuta! Karabatić ga spasio

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković uspešno se oporavlja od opreacije meniskusa kolena, koje je povredio tokom osmine finala Rolan Garosa.

Đoković je samo dan pošto je na pregledima utvrđeno kidanje parcijalnog meniskusa desnog kolena, odlučio da uradi hirurški zahvat kako bi se što pre oporavio i vratio na teren. 

Srpski as je u sredu ujutru operisan na jednoj poznatoj klinici u Parizu, ustanovi specijalizovanoj za sportske povrede. 

Poznati francuski list "Lekip" sada je otkrio i ekskluzivne detalje Đokovićeve operacije. Trofejnom grend slem šampionu je navodno izvađen meniskus, ali da je to rutinska operacija kojoj se redovno podvrgavaju i oni koji nisu sportisti. Takođe, navodi se daje Novak proveo samo 15 minuta na operacionom stolu, a zahvat je izvršio doktor Antoan Gerometa. 

"Srbin je imao manju operaciju u Parizu i nada se da će se vratiti na teren što je pre moguće. Ovoga puta nije dugo čekao. Dok je prošli put čekao dve godine na operaciju lakta 2018. Novak Đoković koji ne želi nikakve hirurške intervencije samo je nekoliko minuta razmišljao pre nego što je doktoru Antoanu Gerometi, ortopedu sportske klinike u Parizu, dao zeleno svetlo da uradi artroskopiju desnog kolena juče posle povrede koju je zaradio u meču sa Franciskom Serundolom. Operacija je odrađena ujutru bez problema i trajala je 15 minuta, koliko je specialisti bilo potrebno da izvadi prilično veliki meniskus"navodi se u tekstu "L'ekipa", a prenosi "Mondo". 

Foto: profimedia

 

U tekstu se navodi i da je Đoković otišao kod pomenutog ovog lekara posle preporuke jednog od najboljih rukometaša svih vremena Nikole Karabatića. Naime, francuski reprezentativac, srpskog porekla, takođe je operisao koleno kod istog doktora, te će u 40 godini imati priliku da igra na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. 

Inače, Đoković je nedavno, baš tokom trajanja Rolan Garosa gledao poslednju utakmicu Nikole Karabatića u dresu Pariz Sen Žermena, čime se oprostio od klupskog rukometa. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Umrla Tereza Vuk u 47. godini
Kultura

Umrla Tereza Vuk u 47. godini

Za svoju poslednju knjigu "Zašto moj đavo ima krila", Vukova je bila nominovana za najbolji roman u protekloj godini. Bila je i autorka knjiga "Creepiatria" i "Columniatria", a pisala je i kolumne.

18.06.2024

09:13

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija