• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

06.06.2024

17:40

Vlahović o Noletu, Jokiću, Blekiju... Otkrio i koji je as Juventusa oduševljen "grobarima" (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Vlahović o Noletu, Jokiću, Blekiju... Otkrio i koji je as Juventusa oduševljen "grobarima" (VIDEO)

Podeli vest

Srpski fudbaler dao je opširan intervju za zvanični sajt FSS, ali tema nije bila samo predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (od 14. juna do 14. jula).

Napadač Juventusa će, bez dileme, biti jedna od najvažnijih karika "orlova" na kontinentalnom turniru, na kom naša reprezentacija nije bila pune 24 godine. Iako nas u grupi C očekuju dueli sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, naš as veruje da plasman u nokaut fazu nije nemoguća misija.

On je otkrio da je slušao priče o prethodnom učešću na EP i šta se sve tamo dešavalo, a osvrnuo se i na lični učinak, odnosno mogućnost da jednog dana prestigne Aleksandra Mitrovića, rekordera po broju golova za državni tim.

- Nema lakih utakmica i protivnika, pogotovo na ovakvim turnirima. Fraza da svi danas igraju fudbal je malo izlizana, ali činjenica je da se mnogo toga promenilo u poslednjih 15-20 godina. Svi su napredovali, ozbiljno se radi na pripremi, tehničkim stvarima, ishrani... Ne znam da li su ljudi svesni toga, ali nas čekaju tri vrlo teška meča u Nemačkoj - kaže Vlahović, a potom dodaje:

- U grupi smo sa jednim od najvećih favorita za titulu, Slovenija je kvalifikacije odigrala sjajno, čak je nedavno pobedila i Portugal, a Danska igra na visokom nivou već godinama. Međutim, i mi imamo kvalitet, spremni smo da se nadmećemo sa svima. Treba da budemo hrabri, samouvereni i da se držimo svi zajedno, što je najvažnije. Stvarno verujem da konačno možemo da napravimo dobar rezultat.

Foto: Starsportphoto

Dušan Vlahović

S obzirom na to da je snažni centarfor bio tek rođen te 2000, kada smo poslednji put igrali na EP, mogao je samo od aktera da čuje utiske sa tog turnira.

- Slušao sam priče o tom famoznom meču protiv Slovenije, kada smo gubili 3:0, pa stigli do 3:3. Taj duel i kretanje rezultata nama mogu da budu pouka i dobar primer da ne dozvolimo da se nešto slično ponovi. Ima fenomenalnih igrača iz te generacije, selektor Stojković, njegov pomoćnik Đorović, pa Milošević, koji je bio strašan napadač. Imao sam priliku da sarađujem i sa Drulovićem ovde u reprezentaciji. Pričali smo često, radili na završnici, pokazivao mi je kako je čuvenom spoljnom dizao te lopte. Njegovi centaršutevi su bili blago za špiceve u tom periodu - objašnjava Vlahović.

Momak koji je ponikao u Partizanu dosad je upisao 26 nastupa za "orlove", a dao je 13 pogodaka. Stručnjaci smatraju da baš on može da prestigne Mitra jednog dana.

- Ne mogu da poredim moj sadašnji učinak sa njegovim. On je naš najbolji strelac i u ovom momentu uopšte ne razmišljam o tome da li mogu da ga prestignem. Rekordi jesu tu da bi se rušili, ali nije mi to prioritet. Uvek mi je najbitnije da dam maksimum i da što više doprinesem da ekipa ostvari pozitivan rezultat. S druge strane, naravno da mi mnogo znači što imam Mitra uz sebe u timu, jer nas on, uz Tadića, Kostića i ove malo starije igrače, vuče napred. Oni su stub reprezentacije, a mi mlađi moramo da ih slušamo i da idemo za njima - jasan je Vlahović.

Foto: Starsportphoto

Mitrović i Vlahović

Poslednji test pred odlazak na EURO ekipa Dragana Stojkovića imaće u subotu, kada će u Stokholmu igrati protiv Švedske. Biće to posebna prilika i za Ducija.

- Da mi je to neko rekao pre deset godina da ću igrati na oproštaju Zlatana Ibrahimovića, ne bih mu verovao. On je jedan od mojih idola, odrastao sam gledajući ga i biće mi čast da budem akter tog događaja. Jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala odlazi u penziju, a to se ne dešava svaki dan. Čuvam njegov potpisani dres, uramio sam ga, stoji u porodičnoj kući u Beogradu - priznaje Vlahović.

Foto: fss.rs

 

Međutim, nema golgeter "stare dame" idole samo u fudbalu, već i u ostalim sferama sporta. Jedno ime se posebno izdvaja, a to je najbolji srpski teniser, sa kojim se sreo krajem 2023. na Završnom mastersu u Torinu.

- Nismo imali prilike da provedemo malo više vremena zajedno, jer je njega čekao meč i završio ga je prilično kasno. Malo sam i ja po tom pitanju stidljiv, povučen, kada nekoga ne poznajem dobro onda ne želim previše da smetam, da ga uznemiravam. Nole je strašan lik, opušteno me pitao za neke stvari, popričali smo i na mene je ostavio neverovatan utisak. Dao mi je neke dragocene savete i voleo bih da mi se nekada opet ukaže prilika da budem s njim u društvu. Ostavio mi je čak i broj telefona, rekao mi je da se ne ustručavam, da ga slobodno pozovem kad god mi zatreba nešto, jer je uvek dostupan. Počastvovan sam bio, pokazao je kakav je šampion, ali i izuzetno prizemna, skromna i vaspitana osoba, sa osećajem za druge ljude - otkriva Vlahović.

Foto: printscreen Twitter

Kostić, Đoković i Vlahović

S obzirom da je Novaku sada najveća konkurencija Janik Siner, nije ni čudo što se u svlačionici Juventusa vodi žestoka borba.

- Sada više navijaju za Sinera, što je i normalno, jer je Italijan. Dok se on nije pojavio, većinski su bili na strani Novaka. Poštujem Janika, mlad je, igra fenomenalno i može da bude inspiracija generacijama koje dolaze - priča Vlahović, koji se prisetio i jedne zanimljive situacije:

- Dok sam bio u Fiorentini, jedne pripreme smo obavljali u Americi. Tada su Đoković i Federer igrali ono epsko polufinale. Završili smo trening, ulazimo u svlačionicu, a Rodžer je tada vodio u petom setu. Samo Bleki i ja navijamo za Đokoviča. Njih 20, plus ceo stručni štab, svi za Švajcarca. Mi se nerviramo, gorimo, ali govorimo im polako, pričaćemo na kraju. Federer je imao dve meč lopte, Nole spasio, okrenuo i pobedio. U transu smo bili, a ovi ostali u čudu.

Foto: Starsportphoto

 

Malo ko zna, ali srpskom reprezentativcu je prva ljubav bila košarka, posle koje se prebacio na fudbal. Zato često voli da odigra partiju basketa, a trudi se da isprati i Nikolu Jokića u NBA.

- Imali smo u trening-kampu Juventusa montažne koševe, igrali smo često basket, jedan vid zezanja pred trening... Volim taj sport, ipak smo mi košarkaška nacija, imamo strašnu reprezentaciju, najboljeg igrača na svetu, momke koji nas obraduju skoro svako leto, uvek su neke medalje tu. Gledam i NBA kad mogu, nisam očekivao da Denver ispadne, iskreno. Jokić je dao sve od sebe, imao je neke lude brojke. On nas predstavlja u najboljem mogućem svetlu i verujem da će se sledeće sezone vratiti još bolji - podvlači Vlahović.

Foto: Reuters

Vlahović i Gati

S obzirom da je ponikao u Partizanu, nije ni čudo što je pojedine saigrače iz Juventusa, poput Federika Gatija, inficirao "grobarima", pogotovo atmosferom na košarkaškim mečevima.

- Gati mi je mnogo drag, iskren je i pošten momak. Uklopili smo se i razumeli od prvog dana. Družimo se puno i van terena. Gledali smo zajedno mnogo Partizanovih mečeva u Evroligi. On je srčan i oduševljavaju ga naši navijači, ta atmosfera u AReni. Svaki put komentariše, gledaj kako gori tamo, kako su glasni, šta bih dao da mogu da igram pred njima. Rekao je da bi prvom prilikom voleo da dođe da pogleda neku utakmicu u Beogradu - ističe Vlahović.

Foto: Starsportphoto

Dušan bodrio Partizan sa Milenkovićem i Pavlovićem u Areni

Ipak, kada je reč o prijateljima iz fudbala, saigrači iz reprezentacije su posebna priča - Nikola Milenković i Strahinja Pavlović.

- Sa Blekijem sam igrao sedam-osam godina, u Partizanu i Fiorentini. Dugo se poznajemo, bez dileme mi je jedan od najboljih drugara iz sveta fudbala. Uvek biram prvo njega i Kalabu, odrasli smo zajedno, to je nešto posebno - zaključuje Vlahović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Engleski velikan želi Srbina! Sprema se bomba na "Old Trafordu"!
Fudbal

Engleski velikan želi Srbina! Sprema se bomba na "Old Trafordu"!

Fudbalski klub Mančester junajted želi ovoga leta da se pojača na poziciji levog beka, a kao idealno rešenje na tom mestu u ovom klubu vide Miloša Kerkeza (20)! Ovu informaciju preneo je poznati novinar Fabricio Romano, koji ipak naglašava da još uvek nije bilo konkretnih razgovora na tu temu.

06.06.2024

16:47

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija