09.06.2024.

11:58

Foto: epaimages

Sport

Nole, završi sezonu! Šokantne reči legende

Srpski teniser je odustao od takmičenja na Rolan Garosu pred četvrtfinalni meč sa Kasperom Rudom zbog povrede kolena, a samo 24 sata kasnije Nole je operisao meniskus u Parizu. Prema prvim prognozaram očekuje se da oporavak traje tri nedelje, pa najverovatnije neće biti spreman za Vimbldon koji počinje 1. jula, ali bi trebalo da ima dovoljno vremena da spremi za Olimpijske igre, inače glavni cilj našeg asa ove sezone, a koje počinju 26. jula. Rodik mu savetuje da završi sezonu, a imao i razlog.

Kraj sezone

- Da se zaleči, oporavi i zdrav vrati naredne godine. Da još jednom pokuša - kazao je Rodik u podkastu "Served“, ali je malo verovatno da to Srbin i razmatra, jer je operasao koleno baš zbog Olimpijskih igara, pošto juri zlato, jedini trofej koji mu nedostaje. 

Amerikanac se pita da li će Nole biti 100 odsto spreman, ako se sad vrati, s obzirom na njegov stil igre.

- Ne radi se samo o tome da se kaže koleno će mi biti u redu za mesec dana. Mora da trenira. Njegov način je da izmori protivnika, da ostane u razmenama, da šeta rivale s jedne na drugu stranu i da im konstantno postavlja različite izazove. Novaku su potrebni njegovi "točkovi", odnosno njegov defanzivni kapacitet. Verovatno ima najbolju odbranu u istoriji tenisa, a ona zavisi od nogu.

Informer

Endi Rodik

Tajming je sranje

Jasno je svima da Srbin ima 37 godina, te da je teže opraviti se nego da je pet ili deset godina mlađi.

- Protiv velikana se kladite na sopstvenu odgovornost, ali problem je kada neko ima 37 godina i koleno počne da ga muči. Pokidani meniskus nije strašna stvar sa 24, 25 ili 26 godina, ali tajming je sranje.  Sada ima najkraći mogući period za oporavak. Trava je njegova najbolja podloga sad, a najslabija za njegove najveće rivale.

Informer

Rodik predlaže Đokoviću da se povuče pre žreba na Vimbldonu, ako ne bude mogao da igra.
 
- Ako se za dve sedmice povuče s Vimbldona, to bi bila šteta. To onda ugrožava i Ju-Es open. najbolja stvar koju možeš da uradiš ako znaš da nemaš šanse da igraš, da nisi pipnuo lopticu, da odustaneš pre nego što se obavi žreb za Vimbldon - poručio je Amerikanac.