• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

07.06.2024

10:42

To je problem! Amerikanac izneo crne slutnje povodom Novakove povrede

tanjug/ap

Novak Đoković

To je problem! Amerikanac izneo crne slutnje povodom Novakove povrede

Podeli vest

Nekadašnji šampion Ju-Es opena Endi Rodk prokomentarisao je trenutno zdravstveno stanje Novaka Đokovića.

Srpski teniser je imao operaciju meniskusa, te se sada oporavlja kako bi se što pre vratio na teren. Amerkinac je podelio svoja lična iskustva sa istim problemom.

- Operisan je i mnogo će zavisiti od toga koliko je kidanje meniskusa jako. Kada sam imao 17 godina, pocepao sam meniskus, očigledno je to mlađe telo, i igrao sam se na njemu četiri-pet meseci. Uradio sam to ponovo pre nekoliko meseci i samo sam se odmorio, ali razlika je u tome što ne moram da igram Vimbldon za mesec dana. Ova operacija, barem na osnovu svake vrste koju sam video, uključujući i moju, stavlja Olimpijske igre van i Vimbldon ozbiljno ugrožava. Ne radi se samo o tome da kažem da je moje koleno u redu za mesec dana jer moraš da treniraš, a posebno Novak - rekao je Rodik.

Rodik je potom naglasio da možda neće biti samo Vimbldon i Olimpijske igre u opasnosti za Đokovića.

Foto: profimdia

Novak Đoković i Endi Rodik

 

- Kladite se protiv velikana na sopstvenu odgovornost, ali kada neko ima 37 godina i počnete da operišete kolena, to je problem. Pocepani meniskus u kolenu nije velika stvar kada imate 24, 25, 26 godina, ali vreme za ovo je sr*nje. To je najkraće vreme u godini za preokret. Rekao bih da je trava njegova najbolja podloga trenutno i najgora podloga za momke protiv kojih igra. Ako se povuče za dve nedelje, to je loše. To takođe dovodi u opasnost Ju-Es open i on bi mogao samo da završi ovu sezonu i da ima još jedan pomak sledeće godine - dodaje nekadapšnji svetski broj jedan.

Odbacio je  teoriju da Đokoviću zlatna medalja na Olimpijskim igrama glavni prioretet.

- Video sam argument koji kaže da ako ne osvoji zlatnu olimpijsku medalju, to menja sve. Ne, nije. To je jedan turnir svake četiri godine na slučajnom mestu koje je uglavljeno u sezoni. To jednostavno nije isto za tenisere (kao i za druge sportiste). Da se ​​teniseri pretvaraju da je isto kao i bilo koji drugi olimpijski sportista koji takođe može imati posao u "Home Depot"-u je luda priča. Možda je to važno za Novaka, ali Olimpijada ne znači isto za tenisere kao za druge sportiste - zaključio je Rodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50