• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

07.06.2024

09:23

Novače, ne žuri! Slavni Španac ima poruku za Đokovića!

tanjug/ap

Novak Đoković

Novače, ne žuri! Slavni Španac ima poruku za Đokovića!

Podeli vest

Nekadašnji španski teniser Nikolas Almagro (38) imao je u prošlosti povredu kolena koju ima i Novak Đoković (37), pa je rešio da posavetuje Srbina da ne žuri sa povratkom na teren, rekavši da to nije tako naivno kako se čini.

Igrač koji je svojevremeno bio u TOP 10 igrača planete, imao je slična iskustva kao srpski as sa povredom.

Proslavljeni Španac je podsetio da je i Rodžer Federer pre tri godine imao operaciju posle koje se više nije vraćao na teren.

- Znate kako, i sam sam pokidao meniskus u sličnoj situaciji. Trebalo je da odigram bekhend protiv Del Potra i samo sam osetio blokadu. Pokreti koje sam napravio bili su veoma slični Novakovim. Nisam osetio ništa u početku, ali kada sam zakoračio unazad, osetio sam nestabilnost i nisam mogao da nastavim. Povukao sam se iz tenisa upravo zbog ove povrede - kaže Almagro za "Relevo".

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

Nekadašnji deveti teniser sveta kaže da je odmah shvatio u čemu je Novakov problem.

- Iskreno, kada sam video Đokovića, bilo mi je jasno da je u pitanju meniskus. Video sam kako dobro igra u poslednjem setu, pa sam malo posumnjao... Ipak, mislim da neće igrati na Vimbldonu, a videćemo šta će uraditi za Olimpijske igre i da li će učestvovati. Ne bi trebalo da žuri, jer iako deluje da je ovu povredu lako tretirati, to nije baš tako. Pogledate Federera koji je imao sličnu povredu, to ga je dotuklo. Imao je operaciju kolena i završio je povlačenjem. Deluje prosto, ali morate biti oprezni da se stvari ne bi iskomplikovale - zaključio je Almagro. 

Najbolji sportista sveta objavio je juče fotografiju na svom Instagram profilu na kojoj je nasmejan u društvu supruge Jelene i svog stručnog štaba.

 

 

 

 

"Proteklog dana, morao sam da donesem neke teške odluke nakon što sam pretrpeo povredu meniskusa tokom mog poslednjeg meča. Još uvek obrađujem sve, ali sa zadovoljstvom vas obaveštavam da je operacija prošla dobro. Veoma sam zahvalan timu lekara koji je bio uz mene, kao i na ogromnoj podršci koju sam dobio od svojih navijača. Daću sve od sebe da budem zdrav i spreman da se što pre vratim na teren. Moja ljubav prema ovom sportu je jaka i želja da se takmičim na najvišem nivou je ono što me drži. Idemoo" - poručio je Nole juče.

Podsetimo, Đoković se povredio na Rolan Garosu na meču protiv Franciska Serundola, koga je savladao u pet setova, ali je posle toga morao da odustane od takmičenja zbog parcijalnog kidanja meniskusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija