Autor: S. M.

25.06.2024.

20:26

Foto: profimedia

Sport

Dobre vesti! Novak trenirao sa Amerikancem u dresu Jokićevog Denvera (FOTO GALERIJA)

Drugi reket sveta doputovao je u ponedeljak u London kako bi trenirao na travnatoj podlozi pred treći grend slem sezone (1. - 14. jula).

Još nije sigurno da li će učestvovati jer je 5. juna u Parizu imao operaciju meniskusa.

Vredno trenira sa steznikom, a ovog puta društvo mu je pravio američki teniser Frensis Tijafo, 30. na ATP isti.

Amerikanac je trenirao sa Novakom u dresu Denver Nagetsa, za koje igra naš Nikola Jokić. Doduše, ne u njegovom dresu, nego dresu sa brojem pet koji nosi Kentavijus Kaldvel-Pop.

Najbolji srpski teniser je ubrzo nakon operacije počeo da radi u teretani, a zatim i na terenima u Herceg Novom. U ponedeljak je konačno doputovao u London i od tada trenira na travnatoj podlozi.

Treći grend slem sezone, koji je Nole osvajao sedam puta u karijeri, a prošle godine izgubio u finalu, počinje 1. jula i trajaće do 14. jula Srbin će najverovatnije u petak do 11 časova, za kada je zakazan žreb, odlučiti da li će učestvovati na turniru ili ne.

- Nisam iznenađen što sam se brzo vratio na teren. Plan je bio da pokušam da igram na Vimbldonu. Zato sam došao da treniram i da vidim kako to ide. Ne mogu da iznosim mnogo detalja o kolenu, ali rehabilitacija ide u dobrom pravcu, što me ohrabruje da nastavim i daje mi nadu. Svakim danom je sve bolje. Daću sve od sebe da znam u kakvom sam stanju i da li mogu da igram pre žreba. Nisam došao ovde da prođem nekoliko kola. Igraću samo ako sam siguran da mogu da osvojim titulu. Ako ne, daću nekom drugom priliku - rekao je Đoković.