11.07.2024.

07:56

Foto: Tanjug/AP

Sport

Kapa dole, nisu svi Englezi idioti! Novinarka BBC je čula kretene, brani Đokovića

Drugi teniser sveta je nakon meča sa Dancem Holgerom Runeom navijačima, koji su ga provocirali i vikali "buuu", kada bi izgubio poen ili gem, poručio "lukuuuuuu noć" i da mu ne mogu ništa. Podigao je Nole prašinu, usudio se da podigne glas protiv bezobraznih navijača, što se naravno nije svidelo Englezima. Ostrvski mediji su udarili na Srbina, Sajmon Brigs iz Telegrafa ga je optužio da je on kriv, a ne navijači, dok je "Bi-Bi-Si" pitanjima o publici posle meča provocirao našeg teniseta, pa na kraju ostao bez intervjua. 

Ali, Sara Tornton je među retkima koja je stala uz najboljeg tenisera ikada i to javno. Ona je potvrdila tvrdnje najboljeg srpskog tenisera da su ga navijači vređali. Sara, inače voditeljka "Bi-Bi-Si"-ja, bila je u ponedeljak veče na Centralnom terenu i potvrdila sve ono što je Đoković rekao tokom intervjua na terenu. Navijači su koristili navijanje za Runea, skandiranje "Ruuuune" kao masku da provociraju Srbina.

"Dok sam sedela na Centralnom terenu mislila sam da ima nekih apsolutnih kretena u publici koji zvižde Novaku Đokoviću pod maskom imena Rune. Nažalost, to je postalo zarazno. Ali kao ljubitelj tenisa, rekla bih da su to daleko nadmašili oni koji su uživali u veštoj igri na obe strane", poručila je Sara, koja se nije pravila luda kao njeni zemljaci nego je rekla istinu.


Legendarni Džon Mekinro podržao je Novaka Đokovića. Amerikanac je ućutkao Engleze i voditeljku "Bi-Bi-Si"-ja Kler Bolding, koja je stala na stranu publike. Džon je bez dlake na jeziku čestitao Novaku na tome što je javno prozvao navijače koji su ga vređali i poručio da je zbog svega što je uradio zaslužio poštovanje.