14.07.2024.

06:10

Foto: EPA Images

Sport

Skandalozan napad Hrvata na Đokovića pred finale Vimbldona

Nole je operisao meniskus 5. juna nakon povrede na Rolan Garosu, ali je uspeo da se oporavi, zaigra na Vimbldonu i dođe do finala. Međutim, hrvatski lekar Saša Janković, doktor tamošnje fudbalske reprezentacije, sumnja u Srbina.

On je oporavak Novaka Đokovića posle operacije meniskusa nazvao čudom. Smatra da se najbolji teniser svih vremena prebrzo oporavio od hirurškog zahvata 5. juna i već 1. jula bio spreman da igra na Vimbldonu, najprestižnijem teniskom turniru.

- Pre svega zavisi od dijagnoze. Najverovatnije je neka obična, jednostavna povreda. Prema informacijama koje imamo iz novina, radi se verovatno o povredi meniskusa i ta povreda meniskusa morala je da bude nekakvog manjeg obima. Postoji opcija gde može da se uvede tanja kamera u obliku igle u samo koleno, pa je onda to puno manje invazivan zahvat, ali je jako teško raditi operativni zahvat pod kontrolom te uske, male kamere, veličine igle - kazao je pomenuti doktor za Hrvatsku radio-televiziju.

Informer

Hrvat se pita kako je Novak uspeo ekspresno da se oporavi.

- Ako je bilo šta rađeno, nakon toga nastaje upalni proces, koleno neko vreme može da bude otečeno i onda je jako teško. Protokoli posle takvih zahvata su takvi da se posle dve nedelje vozi bicikl, posle tri se kreće u trčanje i teoretski posle četiri nedelje može biti puna aktivnost. Pitanje je kako je uspeo da u te tri-četiri nedelje oporavka ne izgubi nimalo na formi i da odmah bude u top izdanju. Svakako je taj oporavak čudesan i brži nego što je uobičajeno. Moguće je, ali neobično. Nije se tehnologija operativnih zahvata ništa posebno menjala u poslednjih nekoliko godina. Samo kažem, stvar je organizma da li je stvarno uspeo tako brzo da se oporavi i to se graniči sa čudom. Ali kažem, sve je moguće - rekao je Janković.

Informer

Pored Hrvata, u Novaka sumnjaju i Švajcarci. Dnevni list "Noje Cirher cajtung", novinar Danijel German, žestoko se obrušio na našeg tenisera pre nekolio dana. Postavio je pitanje: "Da li je zaista imao operaciju ili je cela stvar bila samo blef?".

"Đoković nesumnjivo ima izuzetne mišiće, što mu je sada možda pomoglo. Ipak, poslednjih dana na Vimbldonu rasle su sumnje da li je Srbin zaista operisan ili je sve to marketinški trik", napisao je German bez ikakve osnove.