14.07.2024.

11:48

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Sport

Đoković ovo sebi neće oprostiti! Zbog ovoga je poražen od Alkaraza na Vimbldonu

Novak Đoković čak četiri puta u karijeri osvojio je tri grend slema u jednoj sezoni, ali nikada sva četiri - kalendarski slem. Da ispiše istoriju 2023. sprečio ga je Karlos Alkaraz, koji ga je zaustavio u finalu Vimbldona.

Naš as je 2011, 2015. i 2021. završavao godinu sa tri najveća trofeja.  Nole je prošle sezone trijumfovao na Australinja openu, Rolan Garosu i Ju-Es openu, a planove pre Njujorka mu je pokvario mladi Španac koji ga je zaustavio u finalu najprestižnijeg teniskog turnira posle pet setova i velike borbe. 

Informer

Jedan poen, jedan zicer u finalu Vimbldona koštao je najboljeg tenisera sveta ikada da opet ispiše istoriju. Danas će opet Nole i Karlitos odmeriti snage na Centralnom terenu, a videćemo kome taj istorijski poen i dalje ne izlazi iz glave.  Novak je taj meč izgubio 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4. Ali, u petom setu je imao predost od 1:0, 40:30 i brejk loptu. Imao je udarac praktično sa mreže i pustio je Alkaraza da se izvuče. Umesto da povede sa 2:0 u odlučujućem setu, propustio je šansu i Španac je to kasnije kaznio. Nole mu je poklonio grend slem! Alkaras je tešku loptu vratio pravo na smeč srpskom teniseru, a on je požurio i raspalio lopticu u mrežu. Umesto Novakovog vođstva od 2:0, Karlos je dobio "veštačko disanje“. Već u narednom gemu je napravio Alkaraz brejk, a Novak nije supeo da se vrati u meč do kraja finala.

Bio je to sigurno jedan od najbolnijih poena u karijeri našeg tenisera, poen koji je promenio istoriju tenisa. 

Pogledajte poen od 3:30:00.