09.09.2024.

11:15

Foto: profimedia

Sport

Šokantna izjava legendarnog asa! Upozorio je Novaka, izgubio je najvažniju stvar

Džejms Blejk, nekada četvrti na ATP listi, uveren je da će Novak do 40. godine biti kandidat za grend slem, dok Džon Mekinro veruje da će pronaći motiv za 25. slem. 

Alarm je upaljen jer Nole ne samo što nije osvojio najveći trofej u 2024. godini, nego nema nijedan trofej, a sezona ulazi u finiš.  Nije ovo prvi put da Novaka mnogi otpisuju i šalju ga u penziju. Ali, Amerikanac je i dalje uveren da Đoković  ima ono što je potrebno da svima pokaže da opet greše. Mada, priznaje da sada stvari izgledaju malo drugačije. 

Novak izgubio strahopoštovanje

- Nikada ne smete da ga otpišete. Ali ovo je zaista prvi put da možete sa nekom ozbiljnošću da se zapitate da li će ponovo osvajati. Koliko on može da ostane motivisan? A onda je osvojio olimpijsko zlato. Oduševljen sam što je ovoliko dugo uspeo da ostane motivisan - rekao je Mekinro za "Eurosport". 

Novak je takmičenje na Australijan openu završio u polufinalu, na Rolan Garosu se povukao pred četvrfinale zbog povrede kolena, na Vimbldonu je stigao do finala koje je izgubio od Karlosa Alkaraza, dok je u Njujorku takmičenje završio u trećem kolu.  Mekinro je potom sve začudio izjavom  da nije problem toliko motivacija, nego što se drugi teniseri više ne plaše Đokovića. 

Informer

- Iznenadiću se u svakom slučaju. Ako ne osvoji čudićete se jer je prošle godine osvojio tri grend slema, a sada pričamo o tome da ih više neće osvajati. Bio bih u neku ruku iznenađen i ako osvoji torfej zbog njegovih godina. U nekom momentu vas godine stignu i izgubite strahopoštovanje drugih momaka. Onda drugi teniseri misle da imaju šanse protiv tebe i sve se menja. Postaje mnogo teže. To je ono protiv čega se on sada bori. Biće zanimljivo da vidimo da li će uspeti da se izvuče iz toga. Ali mislim da će imati dovoljno motiva da uzme 25. grend slem - uveren je Mekinro.

Srećni smo što Đoković igra

Na putu ka 25. slemu Novaku Đokoviću će biti Janik Siner i Karlos Alkaraz.

- Mislim da je Alkaraz najkompletniji igrač kog sam video u njegovim godinama, bolji je od ostalih. Da li mi rekli da će Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal imati po 20 slemova rekao bih vam da set ludi. Podigli su sport na potpuno novi nivo. Moglo bi se reći da govorimo o trojici najvećih u ovom sportu. Srećni smo što Đoković još igra i što ovi mladi igrači, Alkaraz i Siner dolaze i imaju neku vrstu rivalstva sa njim - zaključio je Amerikanac.