• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

09.09.2024

06:00

Promene na ATP listi! Sunovrat Novaka, evo na kom je mestu posle kraha u Njujorku

tanjug/ap

Novak Đoković

Promene na ATP listi! Sunovrat Novaka, evo na kom je mestu posle kraha u Njujorku

Podeli vest

Velike promene usledile su na ATP listi posle grend slema u Njujorku, a Novak Đoković je nakon poslednjeg najvećeg turnira u sezoni na četvrtoj poziciji.

Naš teniser je takmičenje Njujorku završio u drugom kolu, nije uspeo da odbrani trofej, izgubio je 1,900 bodova pa je ove nedelje četvrti na listi najboljih tenisera planete sa 5,560 bodova.  Prvi put od 2017, Nole će završiti sezonu bez grend slem trofeja, ali će je pamtiti možda kao i najdražu u karijeri, jer je uspeo da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Početkom godine je bio treći, pa se vratio na drugu poziciju, a poslednji put je van tri najbolja bio 16. januara 2023. godine, kada je bio peti na ATP listi.

Foto: Reuters

Novak Đoković je tek četvrti na ATP listi

 

Prvi na listi najboljih igrača je Janik Siner sa 11,180 posle osvajanja trofeja u Njujorku, pa naš teniser ima duplo manje bodova od novog šampiona Ju-Es opena (5,560). Saša Zverev  je napredovao dve pozicije i drugi je sa 7,075, dok je Karlos Alkaraz treći i ima 6.690 bodova, a Danil Medvedev peti sa 5,475 bodova.

 

Foto: EPA Images

Janik Siner, novi šampion Ju-Es opena

 

Andrej Rubljiv je na šestom mestu s 4,645 bodova dok je finalista Tejlor Fric napredovao pet mesta i sedmi je na svetu sa 4,060 bodova. Potom slede Hubert Hurčak sa 4,060, Kapser Rud sa 4,010, dok je na desetoj poziciji Grigor Dimitriv koji ima 3,965 poena. 

Foto: tanjug/ap

Grigor Dimitrov

 

Što se tiče ostalih srpskih igrača Miomir Kecmanović je 53. sa 980 bodova, na 65.poziciji je Dušan Lajović i ima 811 poena, Laslo Đere je tek 119. sa 491 bodom, dok je Hamad Međedović 136. sa 440.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Strašan poraz Ukrajine! Odsečen garnizon u ključnom gradu, Rusi presekli sve linije snabdevanja: Marinci zadali težak udarac neprijatelju!
OFANZIVA U PUNOM JEKU

Strašan poraz Ukrajine! Odsečen garnizon u ključnom gradu, Rusi presekli sve linije snabdevanja: Marinci zadali težak udarac neprijatelju!

Posade borbenih vozila pešadije BMP-3 iz brigade mornaričke pešadije Pacifičke flote, koja je deo grupe snaga "Istok", zauzele su nekoliko uporišta Oružanih snaga Ukrajine (OSU) i uspele da preseku puteve snabdevanja velikog neprijateljskog garnizona kod Ugljedara, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo odbrane Rusije.

09.09.2024

08:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija