• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

06.09.2024

07:00

Na današnji dan: Najveća nepravda u istoriji tenisa - Novakova diskvalifikacija sa Ju-Es opena! (VIDEO)

EPAIMAGES

Novak Đoković

Na današnji dan: Najveća nepravda u istoriji tenisa - Novakova diskvalifikacija sa Ju-Es opena! (VIDEO)

Podeli vest

Srpski teniser 6. septembra 2020. godine nehotice je pogodio linijskog sudiju, a organizatori su ga odmah izbacili sa turnira.

Tokom čitave karijere Novak Đoković mora da se nosi sa brojnim nepravdama, a pored zabrane ulaska u Australiju, odnosno, hapšenja na aerodromu, najveći skandal desio se na današnji dan - 6. septembra 2020. godine u Njujorku. Najbolji teniser svih vremena tada je diskvalifikovan sa Ju-Es opena nakon što je slučajno pogodio linijskog sudiju u grlo! 

Đoković se u osmini finala sastao sa Pablom Karenjo Bustom, a meč je završen pre kraja prvog seta. Nezadovoljan svojim potezon Novak je udario lopticu u stranu i tom prilikom slučajno pogodio sudiju. Amerikanka je vešto dočekala nesmotren potez srpskog tenisera, pala na teren i izgledalo  je kao da ima problema sa disanjem.

Novak je odmah prišao da pomogne i uputio joj izvinjenje, ali je nakon desetak minuta doneta odluka da bude diskvalifikovan. Prvi i poslednji put u karijeri srpski teniser je morao da završi meč odlukom organizatora, a prava je retkost da igračima bude zabranjen nastavak borbe na terenu. 

Nesmotren potez obeležio je 2020. godinu, a još uvek je diskvalifikacija Novaka Đokovića istorijski momenat u svetu tenisa. Srpski teniser razgovarao je sa organizatorima, objasnio da je do pogotka došlo spletom nesrećnih okolnosti, ali spasa nije bilo. 

"Igrači/ce ni u jednom trenutku neće fizički ugroziti zvanično lice, rivala, gledaoca ili neku drugu osobu na sportskom kompleksu na kome se turnir održava. Sudija, u konsultaciji sa šefom supervizora na grend slemu, može da proglasi diskvalifikaciju za bilo koje pojedinačno kršenje ovih Pravila", navodi se u pravilniku kog su se organizatori vrlo svesno i namerno držali iako Đokovićev slučaj nije jedinstven u svetu tenisa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija