• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

06.09.2024

17:15

Au, Beloruskinja tuče bolje i od muškaraca! Đoković, Alkaraz i Siner joj gledaju u leđa! (FOTO)

Reuters

Tenis

Au, Beloruskinja tuče bolje i od muškaraca! Đoković, Alkaraz i Siner joj gledaju u leđa! (FOTO)

Podeli vest

Beloruska teniserka Arina Sabalenka (26) osigurala je mesto u finalu Ju-Es opena nakon što je u polufinalnom meču nadigrala Amerikanku Emu Navaro. Međutim, ono što dodatno ističe Sabalenku pred odlučujući meč za titulu jeste jedan zanimljiv statistički podatak koji je svrstava iznad najbojih igrača sa vrha ATP liste - poput Novaka Đokovića, Karlosa Alkaraza i Janika Sinera.

Snažni udarci oduvek su bili zaštitni znak Beloruskinje, ali malo ko je mogao da pretpostavi da je njen forhend brži čak i od udaraca pomenutih tenisera. Sabalenkin prosečan top-spin forhend na ovogodišnjem poslednjem grend slemu dostiže impresivnih 129 kilometara na sat, što je najbrži zabeležen udarac u turniru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurosport (@eurosport)

 

Od navedene trojice, forhendi španskog asa su išli najbrže - 127 kilometara na čas, potom sledi Janik - 126 kilometara na čas, dok je prosečan top-spin udarac jačom rukom srpskog velikana Novaka Đokovića išao 122 kilometra na čas.

Foto: Reuters

Arina Sabalenka

Američka teniserka Džesika Pegula i Beloruskinja boriće se za trofej na Ju-Es openu sutra od 22 časa. Poslednji grend slem sezone će tako dobiti novu šampionku, pošto je prošle godine trofej osvojila Amerikanka Koko Gof.

Sabalenka je u polufinalu pobedila domaću teniserku Emu Navaro rezultatom 6:3, 7:6 (2), dok je Pegula posle preokreta bila bolja od Čehinje Karoline Muhove sa 1:6, 6:4, 6:2.

Beloruskinja je tako ostvarila isti rezultat kao prošle godine u Njujorku i boriće se za treći grend slem u karijeri jer je do sada osvojila dva Australijan opena. S druge strane, Pegula igra u formi života jer pre ovog turnira nije nikada igrala ni polufinale nekog od četiri grend slem turnira.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!
Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!

Među Srbima iz sela Lokvice, smeštenog na padinama Šar-planine, u blizini Prizrena, sa kolena na kolena gotovo sedam vekova, prenose se priče o vremenu kada je i ovaj kraj bio pod carom Dušanom, najmoćnijim vladarom u srpskoj istoriji.

06.09.2024

07:30