11.09.2024.

06:00

Foto: EPA

Sport

Zapušio usta kritičarima! Razmontira ih gde stigne, svi su u minusu protiv Novaka

Impresivan podatak! Nijedan teniser koji je trenutno među 20 najboljih na svetu nema pozitivan skor protiv srpskog asa. 

Pao je srpski teniser na četvrtu poziciju na ATP listi posle rane eliminacije na Ju-Es openu, poražen je u trećem kolu. Takođe, ove sezone još nije osvojio trofej, što su kritičari jedva dočekali, utrkuju se ko će pre da ga pošalje u penziju. I pored svega, kao i činjenice da ima 37 godina, neverovatan je podatak da niko od 20 najbojih igrača nema protiv njega pozitivan skor. Niko od njegovih velikih rivala nije uspeo da postigne ovakav uspeh. Dok svi pričaju o novoj teniskoj eri i kako je Novaku kraj, zatvaraju oči pred ovim fascinantnim podatkom.

Informer

Džek Drejper, Igo Amber, Ben Šelton, Sebastijan Korda i Tomi Pol odigrali su jedan meč protiv Srbina i izgubili. Hubert Hurkač je u nizu od sedam uzastopnih poraza, a Tejlor Fric od čak devet, nikada nisu uspeli da slave protiv Đokovića. 

Najvećim brojem pobeda protiv Đokovića može da se pohvali Danil Medvedev, ima pet, ali i 10 poraza, dok je Nole Grigora Dimitrova pobedio u 12 navrata, a ima samo jedan poraz i to davne 2013. na mastersu u Madridu. Đoković je od tada nanizao čak deset pobeda.

Informer

Protiv Aleksandra Zvereva, drugog igrača planete, ima skor 8:4. Takođe, Srbin protiv prvog tenisera sveta Janika Sinera vodi sa 4:3, a isti skor ima i sa Karlosom Alkarazom. Sa Lorencom Muzetijem je odigrao osam mečeva i vodi 7:1, a protiv Stefanosa Cicipasa 12:2, Holgera Runea 4:2, dok je Kasper Rud uspeo jednom da ga pobedi, ali ubedljivo gubi 5:1, kao i Andrej Rubljov, a Frensis Tijafo je izgubio od Srbina njihova oba dosadašnja duela.

Možda Nole jeste pred penzijom i ima 37 godina, ali i dalje fascinira i zadaje domaći zadatak mladim kolegama. Nema boljeg načina da ućutka sve one koji kažu da više neće osvojiti nijedan trofej.