29.09.2024.

21:33

Foto: EPA/printscreen

Sport

Svet ovo nije video! Đoković zaigrao tenis na Kineskom zidu! (FOTO/VIDEO)

Srpski velikan je u sklopu promocije brenda "Lakoste", čije je zaštitno lice, bio deo svojevrsnog performansa na jedinoj građevini na zemaljskoj kugli koja se može videti iz svemira. Nema sumnje da će ovaj događaj, i svoju konačno ostvarenu želju Nole pamtiti do kraja života. 

Loše vreme i kiša nisu pokvarili dobro rasoloženje našeg najboljeg tenisera, koji je zajedno sa domaćinima, igračima i voditeljima uživao u vrhunskoj atmosferi.

Nole će nakon pet godina učestvovati na turniru u Šangaju, koji počinje sledećeg ponedeljka. Na ovom turniru slavio je 2012, 2013, 2015. i 2018. godine. Sezonu kasnije je stigao do četvrtfinala, dok se od 2020. do 2022. godine turnir nije ni igrao, zbog pandemije koronavirusa. 

Pre odlaska u Kinu, srpski teniser se požalio da još nije igrao na Kineskom zidu, a kakvi bi Kinezi domaćini bili, kada ne bi ispunili njegovu neostvarenu želju. Oni su odmah su prionuli na posao i sve je bilo spremno pre nego što je GOAT pristigao.

Kada su Noleta pitali koji je najluđi događaj koji može da zamisli, on je kao iz topa odgovorio:

Nikad nisam igrao na Kineskom zidu - poručio je naš teniser nedavno, a to je bio znak za Kineze i njegovog sponzora "Lakost" da se bace na posao i organizuju rekreativni meč kako bi ispunili želju najboljem srpskom teniseru.

Posle Šangaja je Đoković će igrati na egzbiciji "Šest teniskih kraljeva" u Rijadu. Osim olimpijskog šampiona, učestvuju i Karlos Alkaras, Rafael Nadal, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune. Takođe, Nole će 1. decembra uveličati oproštaj od tenisa velikog rivala i prijatelja Huana Martina del Potra, a videćemo da li će izboriti Završni masters u Torinu, mada je rekao da mu to nije cilj.