06.10.2024.

11:11

Foto: profimedia

Sport

Đoković bolje vesti nije mogao da dobije! Konačno, ovo smo čekali

Srpskom teniseru je meč u drugom kolu mastersa u Šangaju bio prvi posle Ju-Es opena, sam je priznao da je malo zarđao, mučio se, ali je posle dva seta i taj brejka pobedio 20-godišnjeg Amerikanca Aleksa Mikelsena 7:6 (3), 7:6 (9).

Nadomak vize za Torino

Srpskom teniseru je svaka pobeda na ovom turniru važna, ne samo zato što juti petu titulu na ovom mastersu, već i zbog završnog turnira sezone, ATP finala u Torinu, mada je nedavno rekao da ga ne zanima Završni masters. 

Informer

Pobeda nad Mikelsenom mu je donela trenutan pomak, pa je sad iznad crte u ATP trci, među osam najboljih. Nole ima 3.310 poena u ATP trci, a preskočio je Aleksa de Minora koji ne igra zbog povrede.

Iako ovo nije konačan rezultat, masters u Šangaju je tek počeo, Nole bi mogao u slučaju sjajnog rezultata da bude čak šesti. Naime, dobio je odlične vesti, jer su rivali ispred njega Andrej Rubljov i Kasper Rud završili takmičenje u Kini. Rus mu sad beži 270 bodova ima 3,580, a Danac 495 (3,805).  

Informer

Đoković će do kraja sezone, kako stvari stoje, igrati još na mastersu u Parizu, gde brani trofej, a iako je planirao ranije da okonča sezonu, možda će ipak na redost navijača da se takmiči u Torinu sa trenutno najbolje plasiranim teniserima.

- Nisam igrao neko vreme, trebalo mi je malo da skinem rđu i da sve krene. On je počeo izuzetno dobro, sjajno servira, igra agresivno za tako visokog igrača, i odlično se kreće. Istupa, uzima inicijativu, ne plaši se toga. Bilo je prilično gusto. Visok nivo tenisa u oba seta i drago mi je što sam sačuvao smirenost i živce kada je bilo važno. Na ovom nivou stvari se brzo menjaju, pa mi je drago što sam pobedio ovakvog tenisera i radujem se narednom kolu“, rekao je Đoković posle meča - rekao je Nole posle prvog meča u Šangaju.