• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

03.10.2024

07:45

Opet promene na ATP listi! Evo ko Novaku diše za vratom

Starsportphoto

Tenis

Opet promene na ATP listi! Evo ko Novaku diše za vratom

Podeli vest

Nove promene na ATP listi usledile su posle turnira u Pekingu i Tokiju, ali Novak Đoković ne mrda sa četvrtog mesta.

Najviše je profitirao Karlos Alkaraz, koji je u finalu Pekinga savladao Janika Sinera i pobedom se vratio na drugu poziciju. Pretekao je Sašu Zvereva i ima 7,010 poena, 305 više od Nemca, a čak 4.000 manje od vodećeg Italijana.

Novak Đoković je ostao četvrti sa 5,560, Danil Medvedev je izgubio 100 bodova, ali je sa 5,375 ostao peti na lajv ATP listi. Andrej Rubljov je šesti sa 4,700, Tejlor Fric sedmi sa 4,060, koliko ima i povređeni Hubert Hurkač, dok su u Top 10 još Kasper Rud sa 3,965, odnosno Grigor Dimitrov sa 3.840 poena.

Počeo je masters u Šangaju, pa bi nakon njega mogle da uslede nove promene na listi najboljih tenisera sveta. Nole, ako osvoji 1,000 opoena, imao bi 6,560, ali ne bi mogao da nadmaši Zvereva, koji Nemac sad može samo da profitira u Šangaju, brani samo 10 bodova od prošle godine. Međutim, dobar rezultat bi mogao našeg tenisera da pogura na listi tenisera koji se bore za Završni masters, koji više interesuje Novakove fanove nego njega.

Foto: Reuters

Novak Đoković

 

Što se tiče Torina, Novak je dobio dobre vesti. Na toj listi trenutno je deveti sa 3270 bodova, ali konkurencija je podbacila u Pekingu i Tokiju. Osmoplasirani Aleks de Minor (3.305) ima problema sa povredom, nije orijavljen a Dejvis kup, pa je pitanje da li ćemo ga opet videti na terenu do kraja godine, dok sedmi Andrej Rubljov ima 3,380. Kasper Rud, koji je šeti na listi (3.805) eliminisan je u prvom kolu turnira u Tokiju, a takmičenje je rano završio i petoplasirani Tejlor Fric (3.900), pa nisu baš u obećavajućoj formi stigli u Šangaj. Kada su u pitanju oni koji su iza Novaka, Grigor Dimitrov koji je 10. (2.845), povukao se iz Pekinga, dok Tomi Pol (2,79) Stefanos Cicipas (2.745), Hubert Hurkač (2.680) i Frensis Tijafo (2.470) nisu ostavili jak utisak tokom minule nedelja. Janik Siner, Aleksander Zverev i Karlos Alkaraz, prva tri tenisera sveta, već su obezbedila učešće u Torinu koji se igra 0d 10. do 17. novembra.

Foto: profimedia

 

 

Đoković je slobodan u prvom kolu Šangaja, a u drugom kolu će igrati protiv pobednika meča između Amerikanca Aleksa Mikelsena i Kineza Junčaokete Bua. Potencijalni protivnici u trećem kolu su Đovani Mpetši Perikar ili Flavio Koboli, dok bi se u osmini finala mogao suočiti sa Aleksandrom Bublikom ili Frensisom Tijafoom. Od četvrtfinala, očekuje ga ozbiljnija konkurencija,mogao igrati protiv Grigora Dimitrova ili Andreja Rubljova. Aleksandar Zverev je moguća pretnja u polufinalu, a u tom delu žreba je i Tejlor Fric.

U poslednjem nastupu u Šangaju 2019. godine, Novak je takmičenje završio u četvrtfinalu porazom od Stefanosa Cicipasa. Naš as je četvorostruki šampion Šangaja, pobeđivao je 2012, 2013, 2015. i 2018


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Teretnjak poznate marke povučen sa tržišta Srbije!
Društvo

Teretnjak poznate marke povučen sa tržišta Srbije!

Teretna vozila robne marke Volvo model FL/FE/DE (3) u varijantama: A3-MDV, TYPE-FL, EM-EU6, OBDEP-E, ENG-D5/ENG-D8; A4-MHDV, TYPE-FE, EM-EU6, OBDEP-E, ENG-D5/ENG-D8; 17-VPT, TYPE-DE, EM-EU6, OBDEP-E, ENG-D8 opozvani su sa tržišta Srbije zbog opasnosti od povreda.

03.10.2024

10:09

TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast!
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast!

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija