09.10.2024.

05:33

Foto: reuters

Sport

Preokret! Novak doneo važnu odluku

Novakovi navijači, ljubitelji tenis, pa i protivnici... svi su pomislili da se sprema za penziju. Ali, drhtaće rivali još malo od najboljeg tenisera ikada. 

Posle pobede nad mladim italijanskim teniserom Flavijom Kobolijem (22), Novak Đoković je stao pred novinare i na konferenciji za medije rekao nešto što su njegovi fanovi jedva dočekali.

Informer

- Da li je ovo moja poslednja godina u Kini? Moji rezultati su dokaz kako se osećam kada igram ovde. Uvek sam ovde pravio velike uspehe, kako u Pekingu, tako i u Šangaju. To je sve zbog velike ljubavi i podrške koju osećam od kineskog naroda. Moja povezanost sa vama je duboka, pet godina bez dolaska u Kinu je bilo previše -  rekao je Nole.

Informer

Osvrnuo na priče da mu je ovo bila "oproštajna turneja u Kini". Ali, gledaćemo ga i tokom 2025. godine, bacio je navijače u trans, a hejtere u očaj.

- Uradiću sve da dođem i sledeće godine. Ne znam šta će sledeća godina doneti kada je u pitanju raspored turnira i odmora, ali znam da želim da nastavim da igram. Videću kako mi se telo oseća, ali planiram da prioritet budu najvažniji događaji. I dalje želim da dolazim u Kinu, makar još jednom, zbog velike ljubavi i podrške koju osećam ovde - poručio je četvrti teniser sveta.