09.10.2024.

13:46

Foto: Reuters

Sport

Rus iznervirao Novaka, pa nagrabusio! Srbin očitao lekciju Safijulinu za četvrtfinale Šangaja (FOTO)

U narednom kolu će četvrti teniser sveta igrati sa 19-godišnjim Jakubom Menšikom, koji je do četvrtfinala došao pobedom protiv Grigora Dimitrova  6:3, 3:6, 6:4. Srbinu i Čehu,  65. na ATP listi, ovo će biti prvi međusobni duel.  Meč je na programu u petak, verovatno opet od 12.30.

Srpski teniser je u Šangaju nakon trećeg kola oborio jedan rekord Rafaela Nadala, sad ima ima najbolji procenat pobeda na mastersima, koji je popravio novim trijumfom. Funkcionisao je danas sjajno forhend, pa nije bilo drame protiv Rusa i pored toga što je bilo u pojedinim momentima frustrirajuće jer ga baš i nije služio drugi servis, kao ni ritern. Safijulin se borio tokom prvog seta, pretio, ali je Nole posle mučenja otpor slomio posle 40 minuta, a onda se razgoropadio, pa je drugi set bila rutina. 

Informer

Nole nije tako silovito ušao u meč kao u prethodnom kolu protiv 22-godišnjeg Flavija Kobolija, ali je osvojio gem bez izgubljenog poena i imao je šansu za brejk. Rus je ipak uspeo da se spasi, pa u petom gemu da zapreti četvrtom teniseru sveta. Poveo je na servis našeg asa sa 40:15, Nole mu je poklonio dve brejk šanse i to duplom servis greškom. Ipak, spasio je najbolji teniser ikada prvu, pa drugu brejk loptu zahvaljujući sjajnim servisima i izukao se iz teške situacije (3:3). Jedva, ali se izvukao.

Posle prokockanih šansi se iskupio naš teniser u osmom gemu, kada je realizovao prvu brejk loptu, poveo 5:3, a onda na svoj servis dokusurio grogiranog rivala i dobio prvi set sa 6:3 posle 40 minuta igre. 

Informer

Već u prvom gemu drugog seta je Nole završio posao, uzeo rivalu servis gem pošto mu je prepustio samo poen, a onda je brejk potvrdio na svoj servis gem, koji je osvojio sa "nulom". Nanizao je pet gemova, računajući prvi set, pre nego što je Rus uspeo da zaustavi seriju smanji na 2:1.

Da je kraj blizu bilo je definitivno janso posle 62 minuta igre i brejka Srbina za 4:1. Imao je Safijulin šansu da uzme servis Srbinu u četvrtom gemu, nije je iskoristio i to ga je potpuno dotuklo. Nole je odmah iskoristio šansu i dotukao indisponiran rivala, odmah potvrdio brejk za 5:1, a meč loptu realizovao posle  74 minuta igre - 6:3, 6:2.