10.10.2024.

06:31

Foto: epaimages

Sport

Bukti rat! Novak ljut, opet udario po ATP! Ovo im neće oprostiti

Novaku je više problema od rivala pravio sudija. Naime, besan je tokom meča osmine finala bio naš teniser zbog novog ATP  pravila. 

Sredinom drugog seta ušao je u raspravu sa sudijom Ignasiom Forkadeljom i to zbog pravila "25 sekundi". Radi se o tome da između  dva poena teniseri imaju 25 sekundi da se odmore, obrišu se peškirom i pripreme za novi servis. Sudije se tu ništa ne pitaju, već o tome sad odlučuje kompjuter. Tri sekunde po završetku poena kreće vreme, što je Novaka iznerviralo, a iz istog razloga je bio besan i Stefanos Cicipas na meču sa Danilom Medvedevom. 

Često je naš teniser tražio peškir, a od jednog dečaka je čak tražio da mu brže doda kako ne bi gubio ritam. Potom je prišao sudiji i imao zamerku.

- Može li kasnije da počne vreme? - pitao je Nole.

Dobio je jasan odgovor.

- Ne, kreće tri sekunde po završetku poena.

Najboljeg tenisera ikada je to baš naljutilo.

- Znam da nije do vas, ali je ova promena neverovatna. Četiri godine imali smo situaciju gde ne možemo da dobijemo peškir, skupljači loptica rade najbolje što mogu, ali nisu utrenirani dovoljno. Niko nije konsultovao igrače, samo ste uveli novo pravilo. Neverovatno, stvarno neverovatno - grmeo je Đoković.

Informer

Sudije su u posledn je vremen baš u fokosu, kao i nova pravila, besni su igrači, pa si ovo mogla da bude kap koja je prelila čašu.

Zbog ovoga je  Đoković osnovao svoju tenisku asocijaciju PTPA, želi da pomogne igračima i da napravi promene koje će biti u koristi tenisera. Nedavno je procurela informacija da je angažovao advokate i da sa nezadovoljnim igračima kreće u borbu sa ATP-om zbog preopterećenog kalendara. Ne sumnjamo da će tema biti i pravila koja se uvode bez znanja igrača.