12.10.2024.

09:30

Foto: AP/Photo

Sport

Hvala ti, volino! Menšik poslao nikad čudniju poruku Đokoviću!

Srpski teniser Novak Đoković savladao je juče 18 godina mlađeg kolegu rezultatom 2:1 (6:7, 6:1, 6:4), i tako izborio plasman u polufinale, u kojem se danas od 13 časova sastaje sa Amerikancem Tejlorom Fricom. 

Iako je Novak pre meča slovio za izrazitog favorita, mladi Čeh je u prvom setu pružio izvanredan otpor, i uspeo da povede. Međutim, srpski as je u nastavku preuzeo konce u svoje ruke i rutinski meč priveo kraju u svoju korist.

I pored poraza, Menšik je ovo iskustvo doživeo kao dragocenu lekciju i jedan od najvažnijih mečeva u svojoj relativno kratkoj karijeri. Nakon susreta, češki tinejdžer se na društvenim mrežama zahvalio Novaku što je imao priliku da deli teren s njim, a pratiocima je naročito zapala za oko zanimljiva reč na kraju njegove poruke - "volino".

"Hvala ti što si bio tako velika inspiracija u mom teniskom putu Novače, to znači više nego što reči mogu da izraze! Bilo mi je zadovoljstvo što sam delio teren s tobom volino!".

"Noć je zaista bila posebna, i neverovatna publika ispred koje smo igrali. Živim san i spreman sam za sledeći izazov. Vidimo se sledeće godine, Šangaj. Volim vas sve", podvukao je Menšik.

Odmah je srpski teniser ostavio komentar ispod objave, i lepim rečima ohrabrio mladog kolegu.

"Odličan meč, Jakube. Prava bitka. Predodređen si za velike stvari, veruj mi", napisao je Đoković.