• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

12.10.2024

07:25

Đoković na Frica za finale u Šangaju! Da Nole i danas na kineskom proslavi pobedu!

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Novak Đoković

Đoković na Frica za finale u Šangaju! Da Nole i danas na kineskom proslavi pobedu!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković (37) spreman je za pohod na svoju petu titulu na mastersu u Šangaju! Naš najbolji teniser će danas ukrstiti rekete sa Amerikancem Tejlorom Fricom (26) u polufinalu (13.00, Sport klub 1), a pobednik ovog susreta obezbediće plasman u finale turnira, u kojem će se sastati sa boljim iz duela Janik Siner/Tomaš Mahač, koji je na programu od 10.30 časova.

Rutinski je srpski as izborio mesto među četiri najbolja igrača na ovom turniru, iako put do polufinala nije bio potpuno lak. Jedan od omiljenih tenisera publici u Šangaju bio je oslobođen u prvom kolu takmičenja, a potom je u naredna četiri trijumfovao ubedljivim rezultatom. 

Najpre je u dva seta "počistio" 17 godina mlađeg kolegu, američkog tenisera Aleksa Mikelsena (7:6, 7:6), da bi u šesnaestini finala odradio nešto intenzivniji trening na meču protiv Italijana Flavija Kobolija - 2:0 (6:1, 6:2). Sličan scenario viđen je i protiv Rusa Romana Safiuljina, koji je pružio nešto jači otpor, ali je ipak kapitulirao sa 6:3, 6:2

Najveće iskušenje do sada Đoković je imao u četvrtfinalu protiv Jakuba Menšika. Češki teniser je od samog starta pokazao da je "tvrd orah", te je tokom prvog dela igre dostojno parirao daleko favorizovanijem Novaku. Srbin je zbog netolerantih grešaka praktično poklonio prvi set rivalu, ali je činjenicu da je najbolji igrač u istoriji "belog" sporta opravdao ubrzo nakon toga, pošto je preuzeo inicijativu i posle preokreta izborio finale sa Fricom - 2:1 (6:7, 6:1, 6:4).

Foto: REUTERS/Tingshu Wang

Novak Đoković

Današnji susret Đokovića i Frica biće deseti po redu, a ako je suditi po tradiciji, Nole ne bi trebao ni da razmišlja o negativnom ishodu. Najbolji srpski teniser je na svakom prethodnom meču "debelo" trijumfovao, a jedina situacija kada se pomučio desila se u šesnaestini finala Australijan opena 2021. godine, kada se meč završio posle pet setova i tri ipo sata igre.

Sve pre toga, a i nakon, Đoković je rutinski rešavao, te se verni navijači nadaju da će takav scenario biti i danas.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Tejlor Fric

Kada govorimo o rezultatima američkog tenisera na ovom takmičenju, oni su za nijansu statistički bolji od Novakovih. Fric je, takođe, bio oslobođen u prvom kolu Šangaja, da bi na svakom sledećem susretu ubedljivo trijumfovao u dva seta.

Padali su kao domine najpre Francuz Terens Ataman - 2:0 (7:6, 7:6), potom Japanac Josuke Vatanuki - 2:0 (6:3, 6:4), a nakon njega i na iznenađenje mnogih Holger Rune. Danski profesionalac nije uspeo da isprati tempo sedmog igrača na planeti, pa je za čitavih 56 minuta koliko je trajao meč, osvojio samo tri gema i izgubio - 2:0 (6:1, 6:2).

Fric je u četvrtfinalu "počistio" i Belgijanca Davida Gofina - 2:0 (6:3, 6:4), te tako zakazao okršaj sa Đokovićem koji mu još uvek nije pružio taj užitak da ga pobedi.

Foto: AP/Photo

Novak Đoković i Tejlor Fric

Srpski velikan koji je na ovom turniru slavio 201, 2013, 2015. i 2018. godine postavljen je za favorita i prema mišljenju bukmejkera. Kvota na pobedu Novaka Đokovića iznosi - 1,40, dok je kvota na njegovog rivala 2,70. 

Pobednik ovog susreta obezbediće plasman u finale turnira, u kojem će se sastati sa boljim iz duela Janik Siner/Tomaš Mahač, koji je na programu nešto ranije, od 10.30 časova.

Takođe, interesantno je napomenuti da se masters u Šangaju igra za nagradni fond od 8,995,555 dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Dogovorena deklaracija četiri zemlje! Vesić: Srbija je zemlja kroz koju će prolaziti brze pruge od Evrope ka Aziji
Društvo

Dogovorena deklaracija četiri zemlje! Vesić: Srbija je zemlja kroz koju će prolaziti brze pruge od Evrope ka Aziji

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, koji je sa svojim turskim kolegom Abdulkadirom Uralogluom razgovarao o projektu brze pruge od Niša do Turske, preko Bugarske, ističe da je železnica zapravo – geopolitičko pitanje, a da se Srbija bori da bude centralna zemlja kroz koju će prolaziti brze pruge od Evrope ka Aziji.

12.10.2024

09:38

TV

Zoran Marijanović je nevin, u pitanju je organizovani zločin? Novi momenti oko ubistva pevačice isplivali na videlo! (VIDEO)
Live TV

Zoran Marijanović je nevin, u pitanju je organizovani zločin? Novi momenti oko ubistva pevačice isplivali na videlo! (VIDEO)

Zoranu Marijanoviću nastavljeno suđenje za ubistvo supruge Jelene Marijanović. Sudsko veće je pozvalo kao svedoka kumu, kao i Jeleninu tetku koja se nije pojavila u sudu. Kuma je svedočila da se sa Jelenom čula neposredno pre nego što je ubijena. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je kriminolog Dobrivoje Radovanović. Uživo u program javili su se i Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja kao i advokat Nebojša Milosavljević.

11.10.2024

13:01

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

Imate ove simptome? Proverite da li vam fali vitamin C
Zdravlje

Imate ove simptome? Proverite da li vam fali vitamin C

Vitamin C jedan je od važnijih nutrijenata, koji u našem organizmu igra ključnu ulogu u održavanju dobrog zdravlja. Iako ga često preporučuju kada smo prehlađeni, on za naše telo predstavlja mnogo više od samog leka za prehladu.

12.10.2024

10:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!
Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!

Po uzoru na ostala mesta u Srbiji, čije trgove krase ogromna trodimenzionalna slova kojima je ispisano ime grada, omiljene lokacije za selfije mladih i gostiju, i Topola je dobila takav simbol!

11.10.2024

15:16

Nauka