12.10.2024.

15:29

Foto: epaimages

Sport

Đoković nakon plasmana u finale: Siner je favorit, nadam se najboljem!

Srpski velikan je u polufinalu mastersa u Šangaju savladao Amerikanca Tejlora Frica u dva seta - 2:0 (6:4, 6:6 (8:6)), i tako zakazao finale sa italijanskim teniserom Janikom Sinerom, koji je ranije danas slavio nad Čehom Tomašem Mahačem - 2:0 (6:4, 7:5). Finalni susret na programu je sutra od 10.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Iako su mnogi verovali da će Đoković i danas upisati rutinsku pobedu, Fric je propisno namučio najboljeg srpskog tenisera, a rezultat je do samog finiša ostao neizvestan.

- Ovakve bitke, pogotovo pred kraj turnira u ovoj fazi moje karijere, moram da se oporavim. Imao sam razne probleme juče i danas, moram da ih prebrodim. Tejlor igra dobro na ovoj podlozi, nisam hteo da idem u treći set drago mi je što sam ovde završioKada pobeđujete ovakve protinike uvek je dobro. Okrećem se meču sa Sinerom, koji je favorit, ja volim da igram u Kini i nadam se najboljem - poručio je Novak.

Informer

 

Potom se dotakao i podrške koju dobija od domaćih navijača.

- Kina je mesto gde sam imao mnogo uspeha, podrška koju ovde dobijam je fenomenalna došao sam do vizije da sam hteo da dođem do finala i da se borim za 100 titulu - zaključio je srpski as.