15.10.2024.

10:15

Foto: reuters

Sport

Ponižava i ismeva Novaka! Italijan ne staje sa pljuvanjem

Siner je pobedio četvrtog tenisera sveta sa 2:0 u setovima. Đoković opet nije uspeo da dođe do brejk lopte u meču sa Janikom, što se desilo i na Australijan openu početkom godine.

Panata, koji je u karijeri osvojio jednu grend slem titulu, opet je potkačio četvrtog tenisera sveta. Mesecima prozivao Novaka, kritikuje, poručuje da mu je vreme da ide u penziju... I posle Šangaja je izvređao Srbina. 

- Igrao je dobro, ali sat. Posle prvog seta to više nije bio meč, a mislim da se Đoković čak i miri sa odustajanjem. Verujem da igrač poput njega, koji je verovatno najbolji svih vremena u pogledu rezultata, nije igrač koji sebi može da priušti prerano napuštanje terena posle, ne bih rekao poniženja, ali dobre lekcije od Sinera. Malo sam razočaran, jer se divim Đokoviću. Uvek govorim da nisam voleo Đokovića, ali to nije u potpunosti tačno. Samo sam više voleo Federera - pokušao je Panata da ublaži kritike, ali je sve bilo džabe.

Informer

Ipak, legendarni Italijan smatra da Siner još uvek nije na nivou „Velike trojke“.

- Ranije su me svi pitali kako je Siner, kao da sam mu lekar ili deda. Sada svakog zanima da li je na nivou velike trojke’đ – Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Nije, oni su zbirno osvojili 66 grend slemova, svaki više od 20, a on samo dva. Verujem da će ih mnogo osvojiti i tada će postati kao oni, ali sada to nije trenutak - podvukao je Panata  u intervjuu za „Korijere delo sport“.