• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

13.10.2024

09:59

(UŽIVO) Katastrofa! Siner pravi brejk, Đoković pred porazom  (FOTO)

reuters

Tenis

(UŽIVO) Katastrofa! Siner pravi brejk, Đoković pred porazom (FOTO)

Podeli vest

Novak Đoković i Janik Siner igraju u finalu mastersa u Šangaju.

Najbolji teniser ikada juri jubilarni 100. trofej u karijeri, a 41. masters. Novak Đoković igra 147. finale, u karijeri, 59. mastersa, a po broju trofeja ispred našeg asa su samo Džimi Konors sa 109 i Rodžer Federer sa 103.

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - JANIK SINER 6:7, 1:4

TOK MEČA

Drugi set

 

2:4 - Ne da se Nole, bori se i smanjuje vođstvo Italijana, ali mora da napravii brejk kakako bi se vratio u drugi set.

1:4 - Potvrđuje brejk Siner.  Janik je iz forhenda došao do 40:15, potom poveo 40:30, pa vinerom iz forhenda potvrdio brejk. 

1:3 - Brejk Sinera! Videli smo prvi brejk u meči i napravio ga je Siner. Stao je Đokoviću servi,malo je pala i koncentracija našem asu i  katastrofalno je odigrao ovaj gem. Siner je došao do 40:15, u narednom poenu Novak je odservirao as, ali posle toga Italijan je forhend paralelom došao do brejka, Sad ima veliku prednost u drugom setu.

 

1:2 - Još jedan rutinski gem za Sinera. Nije Nole imao ozbiljnu priliku da mu pripreti u ovom gemu.

1:1 - Auuu, popustila je koncentracija našem teniseru posle gubitka prvog seta, pa je od 40:0 došao do 40:40, sve promašio Nole. Ali, nakon teškog servis gema Nole ipak dolazi do egala.

0:1 - Posle seta Siner bez mnogo problema dobija i prvi  gem u drugom setu.

Sinerov novi fizio Ulises Badio, nekada je radio sa Novakom, smućkao je neki napitak Italijanu.

 

 

 

 

Prvi set

6:7 - Siner dobija prvi set, slomio je otpor četvrtog tenisera sveta.  Loše je počeo 13. gem za našeg tenisera, Siner je odmah napravio mini brejk, pa još jedan i poveo sa 4:0. Vratio je Nole nadu navijačima da može do seta nakon jednog mini brejka kada je smanjio na 5:3. Nažalost, onda je napravio grešku i poklonio rivali tri set lopte. Janik koristi drugu za 7:4 u taj-brejku i 7:6 u prvom setu.

6:6 - Sad novi lak gem za Sinera na servisu. Prvi set će biti okončan posle taj-brejka! 

6:5 - Novi moćan gem Srbina, opet nije dozvolio Sineru ni poen da osvoji na njegovom servisu. Osvojio je 15 poslednjih poena na servisu!

5:5 - Strepeli navijači prvog tenisera sveta, jer je Novak poveo 30:0 na Janikov servis. Nažlost, usledila su tri razorna servis Sinera, koji je preokrenuo i dobio gem za izjednačenje. Šteta, propustio je Nole lepu priliku, ali je zakazao kad je trebalo da zada konačan udarac.

Foto: reuters

Roodžer Federer i Karlos Alkaraz zajedno gledaju finale mastersa u Šangaju

 

5:4 - Nole kao brzi voz, opet uzima gem sa nulom, drugi put u nizu. Nema Siner rešenje za brutalne servise našeg tenisera.

 

 

4:4 - Sad strašan gem za Siner, ali nije kao Nole, ipak je Srbin uspeo jedan poen da mu otkine.

4:3 - Četiri vrhunska servisa Srbina i ekspresan gem za našeg tenisera sa "nulom".

3:3 - I dalje čekamo brejk u prvom setu, nismo videli čak ni priliku ni na jednoj strani.

Foto: reuters

Novak Đoković

 

 

 

3:2 - Sad ekspresan gem za četvrtog tenisera sveta, rivalu je prepustio samo poen. Novak je morao da reaguje prilikom jedne loše odluke, pa je čelendžom zaustavio poen. Sinerov udarac je završio daleko u autu, a Nole je bio ljut na sudiju, pa ga je pitao "kako je moguće da to nije video".

Foto: reuters

Janik Siner

 

2:2 - Nije Sineru sad bilo lako, pritiskao je naš teniser, imao 30:30, pa onda loptu poslao u mrežu kada su svi na stadionu uzdahnuli, pa se Italijan izvukao i na kraju osvaja svoj servis gem za novi egal u prvom setu.

2:1 - Nije dobro počeo ovaj gem za našeg tenisera, pošto je Janik na njegov servis poveo sa 30:0, ali tri sjajna servisa i Nole dolazi do 40:30, a potom i do gema. 

Karlos Alkaraz i Rodžer Federer gledaju finale između Novaka Đokovića i Janika Sinera.

 

 

1:1 - Uzvraća Janik udarac i to gemom u kom je izgubio samo jedan poen. Siguran početak jednog i drugog tenisera na startu meča. 

1:0 - Žestoko od starta, sevaju udarci s jedne i druge strane.  Poveo je Nole na svoj servis 40:15, ponadao se siner kada je smanjio na 40:30, ali je to bilo sve, Nole as udarcem stavlja račku na prvi gem i dobija aplauze od navijača.

10.42 - Idemoooo, počeo je meč!

10.37 - Novak Đoković prvi servira!

 

 

10.30 - Novak i Janik su na terenu, zagrevaju se za duel.

10.20- Zagrevanje Sinera pre finale! Da li će mu ovo pomoći protiv Novaka?

 

 

 

 

10.11 - Ako se Nole domogne masters trofeja u Šangaju, to bi mu bila prva titula u sezoni, ne računajući Olimpijske igre.

09.59 - Na putu do finala izgubio je naš teniser samo set. Na startu takmičenja je eliminisao Aleksa Mikelsona 6:7, 6:7, pa u narednom kolu Flavija Kobolija 6:1, 6:2. U osmini filana njegov protivnik je bio Rus Roman Safiulin, a rezultat je na kraju iznosio 6:3, 6:2 u korist Srbina. U borbi za polufinala na megdan mu je izašao Jakub Menšik, 65. igrač sveta. Đoković je izgubio jedan set, ali je slavio posle preokreta - 6:7,6:1, 6:4. Srbin je Tejlora Frica u polufinalu dobio sa 6:4, 7:6. 

09.57- Ovo je njihov osmi duel u karijeri, a srpski teniser trenutno vodi sa 4:3. Mada, poslednja dva duela dobio je Siner, slavio je na Australijan openu i Dejvis kupu.

09.55 - Pretite na našem portalu Informer.rs finale mastersa u Šangaju između Novaka Đokovića i Janika Sinera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Drhti cela Ukrajina, da li će Kim stvarno ovo da uradi?! Rusija je godinama čekala, ako padne ova odluka...
PAKAO ZA KIJEV

Drhti cela Ukrajina, da li će Kim stvarno ovo da uradi?! Rusija je godinama čekala, ako padne ova odluka...

Severna Koreja postaje važan saveznik Rusije u ratu protiv Ukrajine, čime se pojačava napetost i u Evropi i Aziji. Ukrajinski dron 9. oktobra pogodio je skladište municije u Brjanskoj oblasti, za koje Kijev tvrdi da je sadržalo granate isporučene iz Severne Koreje (DPRK). Ovaj događaj potvrđuje sve veću vojnu podršku Rusiji od strane Pjongjanga, uprkos međunarodnim sankcijama.

13.10.2024

11:40

Stravičan udar! Brod krenuo iz Rumunije, Rusi ga spržili! Trese se cela Ukrajina, izuzedno vredan teret nestao u plamenu!
KATASTROFA

Stravičan udar! Brod krenuo iz Rumunije, Rusi ga spržili! Trese se cela Ukrajina, izuzedno vredan teret nestao u plamenu!

Raketnim napadom sistema Iskander-M na luku Odesa uništen je izuzetno vredan teret namenjen ukrajinskim oružanim snagama, a koji je isporučen zapadnim kontejnerskim brodom iz Rumunije. O ovom događaju piše Militari voč magazin, ali se ne precizira tačan datum napada, jer je tokom protekle nedelje zabeleženo nekoliko napada na luku Odesa.

13.10.2024

07:40

Zabava

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju
Kultura

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju

Pozorište “Boško Buha” obeležiće sutra 74 godine od svog osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, autorski projekat Borisa Liješevića.

12.10.2024

13:46

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka