17.10.2024.

05:55

Foto: Reuters

Sport

Novak šokirao slavnog Amerikanca! Ne može da veruje da je ovo rekao

Novak Đoković je u 2024. godini osvojio samo olimpijsko zlato, a ima još dve šanse da se domogne nekog trofeja, jer od velikih turnira ostali su još masters u Parizu i završni masters u Torinu, ukoliko do njega dođe.  S druge strane, igrao polufinale Australijan opena, finale Vimbldona, finale mastersa u Šangaju, ali i ostvario glavni cilj, domogao se zlata na Olimpijskim igrama.

Srpski teniser je pre nekoliko dana poražen u finalu Šangaja od Janika Sinera i istakao da je ovo njegova najgora godina u karijeri. To je malo šokiralo Rodika. Znamo da Amerikanac nije uvek voleo našeg tenisera, ali je na vreme otvorio oči, pa poslednjih nekoliko godina ne propušta šansu da pokaže koliko mu se divi. 

Priznaje Endi da ga je šokiralo Novakovo priznanje. 

- Pogodile su me njegove reči na konferenciji posle finala, kada je pričao o lošim rezultatima. Ocena je iz njegovog ugla bila potpuno razumna, u svetu gde svi mi, a pogotovo ovi najbolji, treniraju sebe da nekad budu potpuno iracionalni.  Rekao je da ovo njegova najlošija sezona i da je morala jednom da se desi. Ali i da je srećan zbog osvojene zlatne olimpijske medalje. Nego, hajde da razmislimo o tome na sekund -  rekao je Rodik u svom podkastu.

Informer

Amerikanac je iskreno zaključio da bi nekome sezona kao Novakova bila možda i najbolja u karijeri, pa je podsetio na rezultate četvttog tenisera sveta ove godine. 

- Novak je u njegovoj najgoroj sezoni u karijeri igrao polufinale Australijan opena, finale Vimbldona, osvojio olimpijsko zlato, igrao finale mastersa u Šangaju. To bi za neke od nas bila najbolja godina u karijeri! On više nema 30 godina i ima dva monstruma ispred sebe. Bila je ovo ludački dobra nedelja za njega - poručio je Amerikaanc.