17.10.2024.

21:09

Foto: Tanjug AP

Sport

Siner srušio Novaka posle velike drame u Rijadu! Igrali su kao da je grend slem finale, a ne egzibicija! (VIDEO)

Svega nekoliko dana posle finala Šangaja, eto njih opet! Novak Đoković i Janik Siner ovog puta ukrstili su koplja u polufinalu egzibicionog turnira "Šest kraljeva" i publici u Rijadu priredili su jedinstven spektakl, dostojan nekog grend slem finala, a ne prijateljskog meča!

Siner je savladao Đokovića u nedelju u finalu Šangaja, a isti slučaj bio je i danas, kada je Italijan uspeo da slomi otpor najboljeg igrača svih vremena i da još jednom potvrdi da je u ovom momentu za Srbina - prava noćna mora!

Naravno, u pitanju je egzibicija i teniseri i verovalo se da će teniseri biti van takmičarskog ritma, forme, pa na kraju krajeva i motivacije. Na momente su prikazivali zaista spektakularan tenis i nadmudrivali su se, kao što je to bio slučaj na startu drugog seta.

To je zapravo bio uvod u neverovatan meč, koji je trajao skoro dva i po sata!

Kako bilo, Siner je pre ovog duela dobio četiri od pet poslednjih duela sa Novakom, a međusobni skor njih dvojice bio je izjednačen - 4:4. Sada Italijan ima pobedu više, doduše, ovaj poraz će Noleta sigurno manje boleti nego onaj nedavno u Šangaju, kada je Janik sprečio našeg asa da dođe do 100. trofeja u karijeri.

Informer

Novak i Siner

Prvi set protekao je u dominaciji Italijana. Sve što je hteo, Siner je na terenu izveo. Jasno je bilo da ne igraju obojica "punim gasom", ali delovalo je da Italijan prosto ne može da promaši. Napravio je dva brejka viška, a potom odbio nalete Novaka i poveo nakon svega 26 minuta igre.

U drugom setu - druga priča. Mnogo je angažovanije zaigrao Novak i napravio brejk, pa je na semaforu ubrzo stajalo 2:0 za Noleta. Međutim, Siner se podigao i ribrejkovao našeg asa, pa su navijači do kraja ove deonice mogli da gledaju pravu dramu.

I žestoku borbu, kao da je meč za bodove.

Imao je Janik 5:4 u gemovima i 30:0 u desetom gemu drugog seta. Tada je bio najbliži pobedi, ali Novak je odbio nalet i ispostaviće se nešto kasnije, izborio novi taj-brejk. Baš kao pre nekoliko dana u Kini, samo što je ovog puta ishod bio drugačiji. Đoković je taj-brejk dobio čak sa 7:0 i sa velikim samopouzdanjem ušao u odlučujući set.

Informer

Novak

Treći set počeo je razmenom brejkova! Prvi je osvojio Siner i delovalo je da ima otvoren put ka pobedi, ali onda je uzvratio Đoković i nastavio dramatičan meč.

To šta su od tada pa do kraja meča prikazala oba tenisera bila je poezija! Očigledno su bili rešeni da daju sve što imaju za pobedu, pa su još jednom viđeni brejk za brejkom, u sedmom gemu napravio ga je Siner, u osmom Novak. Uz neke zaista neverovatne poene i poteze, kakve samo oni mogu da pruže!

Pribraniji u završnici bio je ipak Italijan. U devetom gemu došao je do novog brejka, poveo sa 5:4, a onda servis gemom došao do pobede.