15.07.2024.

21:50

Foto: AP PHOTO

Sport

Ameri se naoštrili za "orlove"! Drim-tim srušio Australiju, blistao bivši igrač Partizana

Ekipa Stiva Kera ostvarila je trijumf i tako napravila uvertiru za utakmicu protiv reprezentacije Srbije, koja je na programu prekosutra na istom mestu. Prethodno, naš nacionalni tim igraće protiv Australije (utorak 18.00, RTS 1).

Amerikanci nisu još uvek dostigli vrhunac forme, ali uprkos tome, deluju vrlo dobro. Pobeda bi verovatno bila i znatno ubedljivija da u finišu nije došlo do opuštanja. To je iskoristio nekadašnji košarkaš Partizana Džok Lendejl, pa je meč završio kao najefikasniji, sa 20 postignutih poena. U poraženom timu izdvojio se još Džoš Gidi sa 17, ali to je bilo nedovoljno da popularni "kenguri" dođu do uopšte šanse da naprave iznenađenje.

Što se tiče Amera, poenterski je prednjačio Entoni Dejvis a 17 poena, a na to je dodao i 14 skokova. Devin Buker je imao poen manje, a Entoni Edvards je meč završio sa 14 koševa. Dvocifreni su bili Bem Adebajo, Džoel Embid i Lebron Džejms sa po deset poena, dok su na ovom meču igrali još dvojica bivših igrača Crvene zvezde i Partizana. Dante Egzum meč je okončao sa šest koševa za 23 minuta, dok je Duop Rit na terenu proveo samo dva minuta, bez poenterskog učinka.

Kao što je poznato, košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv Amerike prekosutra i 28. jula na otvaranju grupe C na Olimpijskim igrama u Francuskoj. Taj meč biće odigran u Lilu, a čitava svetska javnost čeka okršaj najvećih NBA zvezda protiv Srbije, koju će predvoditi najbolji igrač današnjice Nikola Jokić.