17.07.2024.

05:41

Foto: Starsportphoto

Sport

Alarm upaljen, zabrinuti navijači posle poraza Srbije! Glava ih boli zbog ovih igrača

Posle tri pobede, protiv Holandije dva puta i Francuske, košarkaška reprezentacija doživela je prvi poraz u pripremama za predstojeće Olimpijske igre. 

Imala je Srbija tokom četvrtog kvartala minimalmu prednost koju nažalost nije uspela da sačuva. "Orlovi" su bili bez rešenja za Petija Milsa, nekadašnji NBA as bio je ubedljivo najbolji akter meča sa 28 poena. Pogodio je četiri trojke iz sedam pokušaja. Dvocifren je bio još samo nekadašnji plejmejker Partizana Dante Egzum sa 15 poena.

Micića pokvarila NBA

Što se tiče Srbije, najefikasniji bio je Filip Petrušev sa 17 poena, Nikola Jokić je imao 14 poena i 14 skokova, a pratio ih je Milutinov sa 12 poena. Problem je bio na ostalim pozicijama, Avramović je jedini bio na nivou sa 12 poena. Navijače je neprijatno iznenadila vest da Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić neće igrati protiv Australije, a selektor Svetislav Pešić rešio je da iz preventivnih razloga opterećenja liši kapitena Srbije i krilnog košarkaša Virtusa. Posle utakmice Pešić nije bio zabrinut. 

Informer

- Sve je onako kako smo i očekivali. Dali smo energiju, tu su naravno i problemi sa onima koji ne mogu da igraju, tu se izgubi kontinuitet, pre svega u napadu. U odbrani smo bili na nivou kao u utakmici sa Francuzima, igrali smo energično. Bilo je nekih sitnih grešaka, moramo da igramo agresivnije, na ivici faula. Oni nisu napravili nijedan faul u zadnjoj četvrtini, a igrali su dosta jaku odbranu. U napadu smo bili malo nervozni, možda i umorni zbog velike energije koju smo davali u odbrani. Igrali smo protiv ekipe koja je fantastična u tranziciji, a tada trpe noge i umore se. Košarka jeste i šut i pas i dribling, ali za to moraš pre svega da imaš sveže noge. Zato moramo u napadu da igramo preciznije - konstatovao je selektor.

S druge strane, navijači jesu zabrinuti. Nisu zadovoljni igrom Pokuševskog, Jaramaza, Gudurića, pa i Micića.

"Pešić se baš zbrkao u ovoj utakmici sa lošim izmenama", "Ne mogu Milutinov i Jokić zajedno. A i Pešić ima tendenciju da se zbrka ovako i u nekim bitnim utakmicama", "Ako hoces bilo sta da dobijes u nastavku, bez Jaramaza, Pokusevskog, Gudurica. Daj Dobrica i Bogdanovića nemoj da ih štediš i Plavšić da igra", "Pešiću nemoj biti Piksi leba ti", komentari su navijača na društvenim mrežama.

"Vasu pokvarila NBA liga, nije ni pola onog igrača koji je tamo otišao. Pokuševski uplašen i bez inicijative. Jaramazu ovde zaista nema mesta...  Sve je ovo duo priprema, idemo dalje", smatra jedan navijač Srbije.

Informer


Deo navijača podseća da se radi o prijateljskoj utakmici, te da nema razloga za brigu.

"Biće to dobro do Olimpijade samo hrabro", "Prijateljske su za isprobavanje svih igrača, i ne mora svaka da se dobije, nek se vidi jasno ko ne može da igra na visokom nivou da ne bude posle što je precrtao ovog a ne onog", "Lagana trening utakmica, biće to sve dobro", "Dobri su naši", "Biće ovo dobro… Samo jako momci".