17.07.2024.

05:59

Foto: Starsportphoto

Sport

Idemooo! "Orlovi" udaraju na strašne Amere! Evo kad i gde možete da gledate spektakl

Naši košarkaši su od Australije doživeli prvi poraz tokom priprema, posle dve pobede protiv Holandije u mečevima zatvorenog tipa, a trijumfovali su i protiv Francuske u prvoj javnoj proveri.

Od 18.00 naše košarkaše čeka duel sa Amerikancima, koji će nam biti rival i u grupi tokom Olimpijskih igara u Francuskoj. Direktan prenos duela možete pratiti putem RTS 1 kanala, dok tekstualni prenos ovog meča možete pratiti i putem našeg portala - Informer.rs. 

Amerika je pobedila Australiju u Abu Dabiju sa 98:92. Meč sa tribina pratili su i srpski košarkaši, pošto su na tribinama sedeli Nikola Jokić, Uroš Plavšić, Aleksa Avramović, Nikola Milutinov, Aleksej Pokuševski, Marko Gudurić... Mogli su da se uvere šta ih čeka.

- Protiv Amerike sve isto kao i protiv Australije, ništa se ne menja u pripremi. Svaku utakmicu gledamo isto, ko god da je protivnik. Ne može da se dobije svaka utakmica, to ne postoji u vrhunskom sportu, ali iz svake utakmice može mnogo da se vidi i nauči - poručio je  Svetislav Pešić pred utakmicu sa Amerikancima.

Selektor košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Stiv Ker, biranim rečima govorio je o košarkašima Srbije.

- Srbija je fantastičan tim, jedan od najboljih na svetu. Gledaćemo ih sutra, daću igračima slobodan dan pošto im treba odmor, a zatim ćemo se pripremati za Srbiju. Suočićemo se ponovo sa njima u grupnoj fazi u Lilu, tako da će ovo biti dobar test - kaže Ker.